Nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, reggelre az északkeleti megyék kivételével derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A tartós eső egyre inkább a keleti, északkeleti megyékre korlátozódik, hajnalban, kora reggel már ott is csak kisebb területen eshet. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk, időnként erős.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a derült, szélcsendesebb délnyugati részeken ennél hidegebb is lehet

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a derült, szélcsendesebb délnyugati részeken ennél hidegebb is lehet – fotó: OMSZ

Agrometeorológia: Tartós lehűlés és további csapadék érkezik

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása fokozatosan mérsékelte, majd az Alföld középső tájainak kivételével a legtöbb helyen meg is szüntette az aszályt hazánkban. A múlt hét második felében is jelentős mennyiségű eső esett az északkeleti illetve délkeleti területeken, és a csapadékos időjárás a héten is folytatódik, ezúttal a déli és keleti országrészben valószínű a nagyobb, 20 mm-t meghaladó mennyiség. Ezzel együtt tartósan és jelentősen le is hűl az idő, szombattól országszerte 20 fok alatti hőmérsékletekre van kilátás.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Szóka István