Éjjel borult, párás, ködös idő várható, néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalra általában -2 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet, de ha kezdetben még szakadozottabb lesz a felhőzet a Nyírségben, akkor ott ennél hidegebb is lehet.

Pénteken az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. A magasabban fekvő helyek mellett nagyobb eséllyel a déli megyékben szakadozhat a felhőzet és lehet némi napsütés. Néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +1 és -4 fok között várható, de ahol szakadozottabb lesz a felhőzet, ott +2, +6 fok is előfordulhat.

A következő egy hét során változékony, fokozatosan enyhülő időjárásra számíthatunk. Hétfőn-kedden várható majd egy markáns frontrendszer, mely jelentősebb esőt (kezdetben északkeleten ónos esőt is) hozhat. A jelenlegi számítások szerint ezúttal keleten várható a nagyobb mennyiség, akár 5-15 mm is, nyugaton ennél kevesebb.

Kezdetben folytatódik a borongós, párás idő kicsi napi hőingással, majd a hétfői fronttal megélénkülő légmozgás hatására emelkedni kezd a hőmérséklet. A hó északkeleten ennek és a csapadék hatására nagy valószínűséggel elolvad. A jövő hét közepén éjjel kevéssel 0 fok alatt, napközben kevéssel a fölötti hőmérsékletek várhatók. A talaj lehűlése folytatódik, majd a jövő héten ez a tendencia megáll. Nagyobb talajfagy kialakulása egyelőre nem valószínű.

A vegetáció a hideg idővel nyugalmi állapotba került, az őszi vetések kellően erősek, kifejezetten kedvező kilátásokkal indultak a télbe.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.