Ma éjjel átmenetileg több helyen csökken a felhőzet, ezzel együtt viszont egyre többfelé válik párássá a levegő, illetve képződik köd. A ködös részeken szitálás előfordulhat, egyébként nem lesz csapadék. A délies szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Pénteken a köd és rétegfelhőzet kiterjedése napközben ugyan csökken, de elsősorban a Dunántúlon nagy területen egész nap megmarad. Emellett pedig a Tiszántúlon is megnövekszik a felhőzet. Összességében csak kevés napsütés lehet, az is főként az ország középső harmadában. Estig érdemi csapadék nem lesz, de a ködös részeken szitálás, a keleti határvidéken pedig gyenge eső is előfordulhat. A keleti, délkeleti szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

A következő egy hét során is folytatódik a csapadékos, enyhe időjárás többfelé köddel. Pénteken a Tiszántúlon, szombaton inkább a Dunántúlon, majd vasárnap kora hajnaltól országszerte további esőre lehet számítani. A jövő hét első napjaiban szárazabb idő valószínű, majd a jelenlegi számítások szerint kedden este délnyugati irányból újabb csapadékzóna éri el hazánkat. Az előttünk álló hét napban átlagosan 10 és 25 mm eső várható.

A hőmérséklet egyelőre nem csökken számottevően, a maximum értékek továbbra is 10, az éppen szárazabb és átmenetileg napos tájakon 15 fok fölött, a minimumok is jellemzően fagypont fölött alakulnak. Hétfőn reggel a Dunántúlon, kedden az ország keleti felén lehetnek gyenge fagyok. Az 5 cm-es talajhőmérséklet értékei a jövő héten is 10 fok körül alakulnak.

A kukorica nagy részét már learatták, a legtöbb helyen már magtárakban a termés, csak néhol látni még betakarításra váró táblát. Az őszi káposztarepce jellemzően 6-8 leveles fenológiai fázisban van, az október végi meleg, majd november eleji csapadékos időjárásból adódóan megerősödött a növény, helyenként túlfejlett állományok is előfordulnak. A kalászosokra szintén rendkívül jókor érkezett a kiadós, magas hőmérsékletű csapadék, a sokfelé száraz, poros magágyba vetett növények elkezdtek megerősödni, a heterogén kelésű táblák egységesednek.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.