Ma napközben nagy területen megerősödik, sőt a Dunántúlon viharossá is fokozódik a szél. Hajnalra a kezdetben erősen felhős középső tájakon is csökken a felhőzet, megszűnik a hószállingózás. Az északi szelet a középső országrész kivételével többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -2 és -12 fok között alakul, északkeleten, keleten lesz a hidegebb.

Hétfőn általában napos idő várható, de nyugaton lehetnek erősen felhős területek is, ott gyenge havazás is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -10, a kevésbé felhős, szélvédett, havas tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul.

Kedden éjszaka nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Egyre többfelé várható havazás, nyugaton havas eső, eső is lehet. Megélénkül, néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -10 fok között várható, de a kevésbé felhős, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű havazás, nyugaton, délen havas eső, eső is lehet. A nyugatias szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

hó

Mindennap számítani lehet havazásra – fotó: Shutterstock

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és szórványosan valószínű havazás, hózápor. Az északnyugati, északi szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórtan fordulhat elő havazás. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +1 fok között alakul.

Szombaton eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd szakadozik, csökken a felhőzet. Helyenként fordulhat elő havazás. A délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.