Ma az ország nagy részén jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen is várható eső, záporeső, délkeleten akár egy-egy zivatar is előfordulhat. Azonban kezdetben az északkeleti megyékben, majd délutántól már másutt szakadozottabb lesz a felhőzet, ezzel együtt pedig a csapadék is egyre inkább a délnyugati, nyugati tájakra szorul vissza. Az északi, északkeleti szelet az Északi-középhegység és az Észak-Alföld tágabb környezetében erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 18 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb időre készülhetünk. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka mindenütt tovább szakadozik, vékonyodik a felhőzet. Az éjszaka első felében elsősorban az ország délnyugati harmadában fordulhat elő eső, záporeső, majd később ott is megszűnik a csapadék. Az északkeleti, északi szelet nagy területen élénk, az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében időnként erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban jobbára 2 és 8 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt még változóan, majd délután már gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül, az északkeleti megyékben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Kedden jobbára derült, napos idő várható, de délután a keleti, északkeleti megyék fölé már magasszintű felhőzet érkezhet. Csapadék nem lesz. Többnyire az északkeleti, az Alpokalján a délkeleti szél élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +4 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben -1, -4 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 17 fok között alakul.

Szerdán a napos Nyugat-Dunántúlt leszámítva másutt felhős idő valószínű, majd délutántól csökken a felhőzet. Érdemi csapadék nem lesz, de az ország keleti negyedén néhol futó zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Zempléni-hegység körül meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.

virág

Gyakran lesz napsütésben részünk – fotó: Morvai Dávid

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A keleties szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 22 fok között alakul.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű (az esélye kevesebb, mint 10%). A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.