Ma éjjel általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az összefüggő csapadékzóna késő estére észak felé elhagyja a térséget, majd az éjszaka második felében elsősorban az Északi-középhegységben, illetve a Duna-Tisza közén ismét egyre többfelé ered el az eső. A délkeleti szelet többfelé erős, főként a Dél-Alföldön viharos közeli lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 16 fok között alakul, főleg a középső országrészben helyenként még az esti órákban áll be a minimum.

Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de a késő délelőtti, déli órákban átmenetileg nagyobb területen lehet szakadozottabb a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet. Többfelé, több alkalommal kell számítani esőre, záporesőre, elsősorban az északnyugati vidékeken egy-egy zivatar is kialakulhat. Főleg a Dunántúlon és az északi megyékben kiadós mennyiség valószínű, ugyanakkor a keleti határvidéken kicsi a csapadék kialakulási esélye. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, majd délutántól a Dunántúlon a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és ott helyenként viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 16 fok között alakul, elsősorban a középső országrészben helyenként már az esti órákban beáll. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 7 és 13, másutt többnyire 14 és 21 fok között valószínű.