Előrejelzés vasárnap estétől hétfő reggelig

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett egyre többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, majd az éjszaka második felében dél felől már szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és csapadék is egyre kevesebb helyen valószínű. A déli szél mérsékelt marad, csak zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul.

Időjárás hétfő reggeltől hétfő éjfélig

A többórás napsütés mellett általában gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de a keleti országrész fölött több lehet a fátyolfelhőzet. Több helyen számíthatunk záporra, nagyobb eséllyel a Dunántúlon zivatarra. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon megerősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, délnyugaton lesz hűvösebb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 24 fok között várható.

Kedd

Délelőttig az északkeleti megyékben még erősen felhős lesz az ég, és ott eső, zápor is valószínű. Napközben azonban már országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és szórványos jelleggel kell záporra, zivatarra számítani. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, délnyugaton lehet a hűvösebb.

Szerda

Felhős idő valószínű inkább rövidebb mint hosszabb napos időszakokkal. Többfelé valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik, majd estétől északnyugatira fordul az áramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Mindenki megragadja az alkalmat, ha az időjárás engedi a permetezést – fotó: Semeniuk Tamás

Csütörtök

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. A Dunántúl északi felén és Budapest körül csak kis eséllyel lehet csapadék, másutt szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul.

Péntek

Gomolyfelhős, napos idő várható, csak helyenként lehet futó zápor. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Szombat

Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és nyugat, délnyugat felől záporok, zivatarok várhatóak. A délkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.