Időjárásunkat egyrészt a tőlünk északra lévő anticiklon peremén északkeleti áramlással érkező sarkvidéki eredetű levegő, másrészt egy délnyugatra mozgó magassági hidegörvény alakítja. Változásra és így jelentős melegedésre csütörtöktől számíthatunk.

Kedden hajnalig jellemzően erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, de elsősorban északkeleten szakadozottabb lehet a felhőzet. Hajnaltól észak felől nagyobb területen csökken a felhőzet, kedden az ország északi felén már napos idő várható, délen viszont felhős marad az ég, és további gyenge havazás, havas eső is előfordulhat.

Az északkeleti, északi szelet a nappali órákban sokfelé erős, északkeleten, az Észak-Alföldön és az Alpokalján viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és 8 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft.

Indexkép: István Erik