Várható időjárás hétfő éjfélig:

A gomolyfelhős, napos időt követően éjszakára a legtöbb helyen túlnyomóan derült lesz az ég, de a Dunántúlon és a Dél-Alföldön gyengén vagy közepesen felhős idő várható, csapadék kialakulása azonban nem valószínű. Hétfőn nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, emellett a déli óráktól gomolyfelhők is növekednek, de összességében több órára kisüt a nap. A nap második felében a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, akkor a délnyugati területekre besodródhat egy-egy zápor, zivatar. Az északnyugati szél a középső tájakon időnként megerősödik, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. Hétfőn egyre nagyobb területen délire, délkeletire fordul a szél, amelyet élénk lökések kísérnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7, 15 fok között alakul, de a derült, fagyzugos tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22 és 28 fok között valószínű.

lucerna betakarítás

Lucernázás New Holland T7.290 és Reiter Respiro R9 profi gépkapcsolattal – fotó: Ember Gábor

Keddi előrejelzés:

Éjjel már másutt is megvastagszik, majd napközben nyugat felől vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, több órára kisüt a nap. Délután a Dunántúlon ugyanakkor erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Éjszaka nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely napközben átvonul hazánk felett, nyomában több helyen alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar is. Délután a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. Hajnalban általában 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, de az eleinte derült, szélvédett északkeleti részeken 10 fok alatt is maradhat a hőmérséklet. Délután általában 22 és 29 fok közé melegszik fel a levegő, de keleten, pár fokkal hidegebb, míg délen melegebb is lehet.

Szerda:

A sok napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyből az érkező hidegfront előterében, valamint a front mentén is várhatók záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is lehetnek. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet élénk, olykor erős, zivatarban viharos lökések kísérik. Hajnalban 10, 17, a délutáni órákban 26, 33 fok között alakul a hőmérséklet, de az északnyugati határnál ennél hidegebb, míg a déli határnál melegebb is lehet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!