Ma éjjel csökken a felhőzet, és az ország nagy részén jobbára derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A keleti vidékeken ugyanakkor felhősebb körzetek is maradnak, arrafelé egy-egy rövid zápor is kialakulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 12 fok között alakul, keleten az enyhébb értékekkel.

időjárás

Elegett esett, és még fog is esni – fotó: István Erik

Szombaton napközben többórás napsütésre számíthatunk, amelyet fátyol- és gomolyfelhők zavarnak, majd késő délutántól dél, délnyugat felől erős felhősödés kezdődik. Kezdetben a gomolyfelhő-képződésből helyenként fordul elő záporeső, az északkeleti tájakon egy-egy zivatar is, majd a késő délutáni, esti óráktól dél, délnyugat felől egyre nagyobb számban alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de Sopron térségében élénk, zivatarok környezetében pedig főként északkeleten viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 12 fok között alakul, keleten az enyhébb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.