Ma estig egyre nagyobb területen – kora délutánra a Tiszántúl nagy részén is – felszakadozik a zárt felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd késő délutántól ismét egyre több lesz felettünk a felhő. Délelőtt keleten is mindenütt megszűnik a csapadék, majd a délután második felétől elsősorban az Északi-középhegység térségében és a Duna-Tisza közén alakulhat ki helyenként eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet kezdetben sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik, majd délután jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. Késő estére általában 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka erősen és gyengébben felhős időszakok és területek váltakoznak, a középső országrészben helyenként kisebb eső, zápor valószínű. Az északkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, északkeleten, keleten lesz a hidegebb.

Hétfőn általában napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel, ugyanakkor a Dunántúlon átmenetileg több lehet a felhő. Az Alpokalján délelőtt elvétve kisebb eső, zápor nem zárható ki. Az északi, északkeleti szél megélénkül, egy-egy erős széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +6 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között valószínű.

Kedden a sok napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja, csapadék nem lesz. A délire forduló szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 15 fok között alakul.

Szerdán eleinte országszerte napos idő lesz, majd a déli óráktól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Északnyugaton az esti időszakban már eleredhet az eső. A déli szél megélénkül, a Dunántúlon olykor megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2, 8 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között valószínű.

ősz

Gyakran lesz napos időben részünk – fotó: Pixabay

Csütörtökön nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délután nyugaton már csökken a felhőzet. Eleinte több helyen várható eső, zápor, majd napközben fokozatosan kelet felé szorul vissza a tartós csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

Pénteken többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A nyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A déli szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.