Szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és elsősorban az ország északkeleti, északi felében elszórtan alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérséklet lesz, de zivatarok környezetében viharos körüli széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.

Jövő héttől ismét lehülés jön – fotó: Pixabay

Vasárnap a gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk, estétől kezd el észak felől megnövekedni a felhőzet. Elszórtan alakulhat ki záporeső, az Alföldön esetleg zivatar is lehet. Az északi szelet helyenként élénk, erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft.