Ma éjszaka északnyugat felől mindenütt beborul az ég, és egyre többfelé kell záporra, zivatarra, majd tartós esőre számítani. Az ország területén a reggeli órákban döntően borult, esős idő várható. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. Hajnalra 12 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

időjárás

Megérkezik a hidegfront – fotó: Shutterstock

Pénteken kezdetben borult időre számíthatunk sokfelé esővel, záporral, délkeleten zivatar is kialakulhat, majd a kora délutáni óráktól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is előfordulhatnak viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között várható, a délkeleti megyékben lesz a melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, az ország nagy részén a reggeli, délelőtti órákban lesz a legmelegebb.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.