Előrejelzés hétfőre:

Délutánig borult lesz az ég, és országszerte várható csapadék. Az Északi-középhegységben és közvetlen előterében, valamint Budapest körül végig hóra lehet számítani. A környező megyékben is döntően havazás valószínű, de itt már átmenetileg havas eső is előfordulhat. Megmaradó hó tehát ezeken a területeken lehet síkvidéken; általában lepel-5 cm hullhat, de a hegyekben ennél több valószínű. A nyugati és déli megyékben általában eső eshet, itt csak délutántól válthat át a halmazállapot havas esőre, majd hóra, de délutántól észak felől fokozatosan szűnni kezd a csapadék. (Hétfő hajnalban az Észak-Dunántúl hegyvidékein átmenetileg ónos eső sem kizárt.) Délutántól észak felől csökkenni kezd a felhőzet, így az északi határsávban naplemente előtt rövid időre a nap is kisüthet. A szél északnyugatira fordul, és élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Kedd

Hajnalra észak felől jelentősen csökken a felhőzet, napközben gyengén felhős, napos időre van kilátás. Napközben legfeljebb elvétve lehet egy-egy zápor vagy hózápor. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik élénk, olykor erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, de a kevésbé szeles, havas részeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű.

Addig szánthatunk, amíg az idő engedi... – fotó: Kerkai Márk

Szerda

Többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem lesz. Az éjszaka képződött ködfoltok és rétegfelhőzet feloszlanak. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de az Északi-középhegység és Észak-Alföld hóval borított tájain -10, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Csütörtök

Többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az éjszaka képződött ködfoltok és rétegfelhőzet feloszlanak. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de az Északi-középhegység és Észak-Alföld hóval borított tájain -10, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Péntek

Változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, csapadék nem valószínű. Az éjszaka képződött ködfoltok és rétegfelhőzet feloszlanak. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

Szombat

Erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan lehet kisebb eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 11 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.