Szerda este nyugat, délnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre többfelé fordulhat elő eső, záporeső, egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Csapadéknak a keleti, délkeleti országrészben a legkisebb az esélye. Helyenként ködfoltok is kialakulhatnak. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalra 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a legtöbb napsütés az ország déli felében valószínű. Délelőtt még több helyen várható eső, záporeső, majd a csapadékzóna északkelet felé vonul tovább, és késő délutánra, estére már az északkeleti tájakon is eláll az eső.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között várható, a tartósabban felhős tájakon lesz hűvösebb az idő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.