Vasárnap estétől hétfő reggelig:

Délen és keleten is felszakadozik, csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, az ország nagy részén kiderül az ég. Többfelé párássá válhat a levegő, főként az Alföldön köd képződhet. Gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 4 és 14 fok között várható, az északi völgyekben lehet a hidegebb, a Balatonnál és a magasabban fekvő tájakon a melegebb.

Hétfő reggeltől hétfő éjfélig:

A sok napsütés mellett az ország déli felén fátyol-, északi felén gomolyfelhők lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. A változó irányú szél csak kevés helyen (főként az Északi-középhegység vidékén) élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, az északi völgyekben lehet a hidegebb, a Balatonnál és a magasabban fekvő helyeken a melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Kedd:

Változóan, a déli megyékben erősebben felhős lesz az ég, többórás napsütés inkább az ország északi felén várható. Elsősorban a déli megyékben lehet elszórtan zápor, néhol zivatar, északon kisebb a csapadék valószínűsége. Az északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szerda:

Gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb elvétve lehet futó zápor. Az északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Sietni kell majd a munkákkal a változékony időben... – fotó: Balogh András és Vasvári János

Csütörtök:

Gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Péntek:

A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Csak helyenként lehet futó zápor. A délire forduló szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Szombat:

Felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Főként estétől valószínű északnyugat felől egyre többfelé eső, zápor, zivatar. Az estétől északnyugatira forduló szél éjszaka megerősödik, sőt viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 29 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.