Ma többórás napsütés várható, eleinte kis eséllyel fordulhat elő csapadék, majd a délután második felétől nyugat, délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, főként a délnyugati megyékben heves zivatar is kialakulhat. A zivatarrendszer éjfélig kb. a Tisza vonaláig juthat, nyomában viharos vagy károkozó szélrohamokra (60-90, néhol > 90 km/h), nagyobb méretű jégre (> 2-3 cm) és felhőszakadásra (> 25-30 mm) is számítani kell.

Holnap a többnyire rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen, akár több alkalommal is zápor, zivatar valószínű, néhol felhőszakadással. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 30 fok között várható.

zivatar

Holnap több helyen is zápor, zivatar valószínű, néhol felhőszakadással – fotó: Farkas Imre/Agroinform.hu

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.