A francia Terrateck cég olyan innovatív megoldásokkal segíti a kertészeti termesztésben dolgozókat, melyek nagyban meg tudják könnyíteni egy-egy munkafolyamat elvégzését. Gépeikkel nem csupán időt és pénzt lehet megtakarítani, a precíz tervezésüknek köszönhetően pontos és szép munkát végezhetünk pillanatok alatt.

Cultitrack – Átmenet erőgép és munkagép között

A Cultitrack egy eszközhordozó traktor, mellyel a vetéstől kezdve a gyomirtáson keresztül a betakarításig szinte minden munkaműveletet elvégezhetünk. Kialakítása lehetővé teszi a traktor elejére és hátuljára, valamint megemelt hasára történő eszközök egyidejű kapcsolását és egyszerű, hidraulikus vezérlését.

Terrateck

1. kép: 35 lóerős Terrateck Cultitrack munka közben szabadföldi zöldségtermesztésben.

35 lóerős EURO 5-ös motorja megfelel a legkorszerűbb környezetvédelmi előírásoknak, munkavégzés közben akár 15 km/h haladási sebességre is képes.

kultivátor

2. kép: Gyönyörű bakhát, tökéletesen elmunkált talaj. Ez jellemzi a Cultitrack munkáját.

Terrateck – Precíz és gyors munkavégzés, gépi erő nélkül

Kézzel hajtott eszközök már nagyon rég óta használatban vannak a kertészeti termesztésben, és még mind a mai napig relevánsak egyszerűségük és sokoldalúságuk miatt. A Terrateck ebben is roppant erős: forradalmi ötleteikkel és megvalósításaikkal olyan munkafolyamatok villámgyors elvégzésére adnak megoldásokat, amelyhez egyébként egy egész brigád szükséges.

kertcenter

3. kép: A Paperpot Transplanter használatával a tűzdelés és egyéb palántázás pofonegyszerű és gyors.

A fenti képen látható eszköz a japán Paperpot rendszerrel használható a legeredményesebben. A papírtálcában 264 sejt található, melyek mindegyikébe egy vagy több mag vethető. A tálcák típusától függően 5 cm-es távolságonként változik a tőtávolság (5-30 cm-es tartományban), ennek köszönhetően a rendszer a legtöbb zöldségfajhoz alkalmazható.

kertészet

4. kép: A hatékonyság mércéje: 264 darab palánta ültetése körülbelül 45 másodperc alatt.

A baby leaf saláták a modern táplálkozás szerves részét képezik. Termesztésük egyik legnagyobb kihívása a betakarítás, melyre különböző gépek állnak rendelkezésre. A Terrateck külső akkumulátorral működő betakarítója nem csak levélzöldségekben használható, tökéletesen alkalmas illóolajos növények betakarítására is. A gép 90-120-150-170 cm munkaszélességi lehetőségeivel alkalmazkodik a legtöbb termesztési körülményhez.

Terrateck

5. kép: Akkumulátorról működtetett hidramotorja precíz és stabil betakarítást tesz lehetővé. Nekünk már csak a rekeszeket kell cserélünk.

Kisebb betakarítási volumenhez a Terrateck akkumulátoros csavarbehajtóval működtethető gépet hozott létre. 160 kg/óra betakarítási teljesítményével (növénytől függően) ideális kisebb területen való termesztéshez.

Terrateck

6. kép: 80 cm-es munkaszélességével, egyszerűbb kialakításával egyszerű de nagyszerű megoldást ad friss levélzöldségek betakarításához.

A gépek kialakításából látszik, hogy a Terrateck a kis és közepes méretű területen gazdálkodó kertészeket célozta meg termékeivel. A cég elhivatott a kis léptékű gazdálkodási forma népszerűsítésében. Fejlesztéseiket folyamatosan tökéletesítik az azokat alkalmazó gazdák észrevételeivel, minden egyes új gépük számos fejlesztési lépcsőn megy végig, míg a legvégső, nagyközönség felé publikálható verzió elkészül.

További Terrateck gépekkel kapcsolatban keresse fel a Kertcenter honlapját: www.kertcenter.com/terrateck/