Évekkel később, mikor az asztalos munkahelye megszűnt, gondolkodott el azon, hogy a méhészkedést főfoglalkozásúként szeretné űzni. Jelentkezett a gödöllői Szent István Egyetemre, ahol elvégezte a méhész szakképzést. A gazdasága kezdetben 50 méhcsaládból állt, azonban pénzügyi keretének szűkőssége miatt további bővítésre, fejlesztésre nem jutott.

Az interneten olvasott a fiatal mezőgazdasági termelők számára kiírt pályázatról. Nem töprengett sokat, 2009 novemberében a pályázatíróval elkészített pályázati anyagot benyújtotta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). 2010-ben sikerült elnyernie a támogatást, melynek 90%-át még az év novemberében átutalta az MVH. A gazdaság nagyobb léptékű fejlesztése 2011-ben indulhatott, méhcsaládbővítéssel, eszközök beszerzésével.

Asztalosként saját maga készítette a kaptárokat, keretléceket és az egyéb szükséges fából készítendő eszközöket, így a támogatás nagy részét anyagvásárlásra tudta fordítani, melynek köszönhetően az öt évre vállalt fejlesztést már a harmadik évben sikerült elérnie. Jelenleg 260-270 darab méhcsaláddal rendelkezik, melyek egy részét vándorlásra alkalmas konténerekben, valamint gyalogkaptárakban tartja.

- A megnövekedett méhállomány hatékony kiszolgálásához, vándoroltatásához különböző eszközök beszerzésére is szükségem volt, ezért vásároltam egy háromtonnás utánfutót, valamint egy nagy teljesítményű önfordítós elektromos működtetésű pergetőt, ezenkívül egy pergető ház kialakítása is nélkülözhetetlen volt. Jövőbeni terveim között szerepel az elméleti, szakmai ismereteim bővítése, ezért szeretném a méhész mestervizsgát is megszerezni.

Továbbá szükségét látom, hogy termékpalettámat bővítsem a fajtamézek (hárs, gesztenye, napraforgó) részarányának növelésével. Jelenleg nagybani felvásárlón keresztül értékesítem a megtermelt mézet, tervezem a közvetlen fogyasztói értékesítést, mely azonban újabb fejlesztési igényeket jelent, mint kiszerelő helyiség építése, megfelelő gépsor beszerzése és hatósági előírások teljesítése. Ezeket már egy következő pályázat keretében szeretném finanszírozni.Ez a pályázat nekem lett kitalálva!

Elmondása szerint a pályázat talán legnagyobb előnye az volt, hogy a kapott támogatás összegének felhasználásáról szabadon dönthetett, az által legszükségesebbnek vélt dolgokat vásárolhatta meg, így a fejlesztést nagy hatékonysággal tudta elvégezni.

- Összességében kedvező benyomást gyakorolt rám az MVH pályázati lehetősége, ha újrakezdhetném, megint belevágnék, ezt a pályázatot nekem találták ki. Ennek a lehetőségnek a hiányában ma biztosan nem itthon keresném a kenyerem.