A 2014-es évben is sok videót készítettünk a január végi AGROmashExpo-ról.

A leglátványosabb kisfilmeinket újra megosztjuk Önökkel.

Kilenc Steyr 4085-ös traktorból álló flottát adott át Nagykanizsán az Agroker Pannónia Kft. Az új géppark tulajdonosa a Gyümölcskert Zrt. lett - a mutatós gépek pedig az ország legnagyobb körtésében, azóta 400 hektárt műveltek már meg. Nézzük vissza az átadás pillanatait:

Szántóföldi bemutató-sorozatot indított az Agroker Holding Zrt.
A Demo Show névre keresztelt rendezvény a Güttler és a Fliegl márkák összefogásával valósult meg. Íme a 2014-es tavasz első szántóföldi gépbemutatója:

Mire számíthatunk állattenyésztőként, állattartóként a következő öt évben agrár-támogatások tekintetében? Mit várhatunk a Magyar Államtól és az Uniótól, hogy tovább növekedhessen az állatlétszám hazánkban?
Interjúnkban dr. Feldman Zsoltot, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkárát kérdeztük a gazdákat foglalkoztató kérdésekről. A ma is aktuális videó a Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napokon készült.

Nagy érdeklődés övezte a KRONE Show szabadföldi gépbemutató - és szakmai nap programjait.
A Valkon Kft. rendezvényén felvonultak a szálastakarmány-betakarításban világelső Krone újdonságok, - így a kaszák, rendkezelők, körbálázók, bálázó-csomagoló kombinációk, szögletes nagybálázók, és az önjáró silózók is. A munkagépeket a legújabb Valtra traktorok mozgatták meg.


Készülődés a showbírálatokra - Ilyen volt a hangulat az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kulisszái mögött.

Valódi állattartó környezetben, a Harsányi Birtok kaszálóin tartotta meg gépbemutató rendezvényét a Borsod Agroker Zrt.
A rendezvény középpontjában a SIPMA szálastakarmány betakarítósora állt. Az MTZ és Zetor traktorokkal húzott mezőgazdasági munkagépek több mint száz környékbeli gazdálkodó előtt dolgoztak, valós munkakörülmények között.

Érdekes filmet forgattunk a starter műtrágyázás jelentőségéről. A Fertilia UMG MICRO starter hatékonyságának kulcsa, hogy az egyedülálló magyar fejlesztésű talajaktivátort, a Rizodyne-t tartalmazza.

Szakmai napot és szántóföldi technológiai bemutatót tartott a Kwizda Agro Szarvason. Az egész napos rendezvényen több inputanyag forgalmazó - és nemesítőház is részt vett - valamint a modern gazdálkodás úttörőjeként ismert John Deere erőgépek is felvonultak.

Június utolsó hétvégéjén minden a mezőgazdaságról  -az öreg traktorokról - és a legmodernebb gépi technológiákról szólt Balatonlellén. A már hagyományos,  III. Veterán Traktor és Jármű Találkozót 2014-ben is festői környezetben, a Szabó Családi gazdaságban tartották meg - közel 500 érdeklődő részvételével.

Nem csak vidám eseményekről tudósítottunk 2014-ben. A hazai tejtermelőket ellehetetlenítő, gyanúsan olcsó import tej és tejtermékek ellen demonstráltak július első napjaiban az ágazat szereplői több helyen az országban. A hajnali trágyaborítás után ezúttal a tej folyt az utakra.

Festői környezetben, a Somogyapáti Tógazda Hunting Resort területén mutatták be először hazánkban a Vogel-Noot TerraVant gabonavetőgépet. Az első találkozás a viszonteladók és az újságírók szűk körében történt meg.

A Nagy Talajművelő Show hazánk legrégebbi múltra visszatekintő szántóföldi bemutatója, amely Európában is egyedülálló rendezvény.  A Show-n konkurens, prémium minőségű gépgyártók mérik össze tudásukat a gazdák szeme előtt, valós munkakörülmények között.

Évek óta érdekes program az augusztus végi Farmer Expo szántóföldi gépbemutatója Debrecenben, amelyen a Zetor-Vas Kft. is részt vesz traktorokkal, - munkagépekkel. Idén egy magyar fejlesztésű, új androidos GPS sorvezető applikáció is bemutatkozott a Zetor-Vas Kft. standján.

Az Axiál Kft. egy Nagydíjat és egy Különdíjat is kapott a 2014-es Bábolnai Gazdanapokon. A kiállítás Nagydíját az egyedülálló Fendt Vario 200-as gépcsalád nyerte el. A 100 lóerő környéki kisgépek mindent tudnak, amit a nagy, több száz lóerős traktorok - ugyanazokkal a tulajdonságokkal kerülnek a piacra, fokozatmentes váltóval szerelve.

A Väderstad TopDown kultivátor a forgatás nélküli talajművelés – azon belül is az alapművelésének a legfőbb eszköze. Videónkat az AGROmashExpo kiállításon forgattuk.

2014 novemberében a Timac Agro Hungária Kft. gálarendezvényre hívta gazdálkodó – és kereskedő partnereit. Az ünnepi eseményt egy új fejlesztés – a Top Phos  - foszfor tartalmú műtrágya bemutatása lakalmából rendezték meg.

5 új Lemken ekével bővült a Belvárdgyulai Mg. Zrt. gépparkja. Tekintsük meg az átadásáról készült nagy sikerű videót.

Nem mindennapi környezetben és karácsonyi hangulatban tartotta meg az V. Termelői Verseny díjkiosztó ünnepségét a RAGT Vetőmag Kft.
A rendezvény helyszínéül a Vasúttörténeti Parkot választotta a társaság, ahová a díjkiosztó résztvevői az RAGT jelképéhez híven – gőzmozdonnyal érkeztek.

Bízunk benne, hogy a változatos összeállítás között minden mezőgazdaságot szerető olvasónk talált kedvenc videót, - az új évben is percről-percre tudósítunk - és forgatunk Önöknek a legfontosabb agrár-rendezvényekről!