A Lidea nemzetközi vetőmag-vállalat célja, hogy a növénykultúrák, a kutatás fejlesztés és a vetőmagpiac területén, nemcsak Európában, hanem azon kívüli területeken is (Ukrajna és Oroszország) a mezőgazdasági piac megkerülhetetlen szereplője legyen.

Olyan vállalat, amely személyre szabott és fenntartható megoldásokat hoz létre és kínál különböző növénykultúrákban, amelyek egész évben hozzáadott értéket teremtenek partnereink számára.

Lidea

EURALIS Semences és a CAUSSADE Semences Group összeolvadásával létrejött a Lidea nemzetközi vetőmag-vállalat – Fotó: Lidea

2020. szeptember 1-jén, a EURALIS Semences és a CAUSSADE Semences Group fúziójával létrejött a Lidea, amely bekerült a 10 legnagyobb, globális szerepet betöltő vetőmaggal foglalkozó vállalat közé.

Így még nagyobb források álljanak rendelkezésre a K+F beruházásokra, amelyek nélkülözhetetlenek a korszerű vetőmagok előállításhoz, és ezzel felgyorsul az a folyamat, aminek eredményeképpen még több új, kiváló képességű vetőmag válik elérhetővé a gazdálkodók számára.

Növényi kultúrák: kukorica, napraforgó, repce, kalászosok, takarmánynövények, szója, cirok, hüvelyesek.

Az egyesülés a magyar termelők szárára is számos előnnyel jár. A cég portfóliójában gyakorlatilag az összes, Magyarországon köztermesztésben lévő szántóföldi növény megtalálható, így több növényes megoldásokat tudunk javasolni a hazai termelők részére egész évben.

Az Lidea vállalat számokban:

  • több mint 2.000 alkalmazott
  • 350 millió EUR forgalom
  • 8 gyártóüzem: Franciaországban, Romániában, Ukrajnában, Spanyolországban és hamarosan Oroszországban
  • 17 kutatóállomás Európa-szerte
  • évente több, mint 30 millió EUR ráfordítás az ipari és K+F beruházásokra
  • 45.000 hektáron fémzárolt vetőmag előállítása 5 országban

lidea