Közlemény!

A Magyar Kukorica Klub Egyesület egyik új szereplője a civil társadalom magyar agrárkérdésekkel foglalkozó szervezeteinek. Sem politikai, sem gazdasági szervezetektől nem függ. Célja, a magyar társadalom tájékoztatása a kukoricatermesztés, értékesítés és felhasználás kérdéseiről. A Klub tevékenysége nem emel ki célcsoportokat a kukoricával bármilyen módon kapcsolatba kerülő civil lakossági csoportok, gazdálkodó egységek, intézetek, intézmények és tudományterületek között, de tudomásul veszi, hogy tevékenységi horizontjának mélyülése és szélesedése időtől, gazdasági erőtől és a társadalom részvételének bekapcsolódási ütemétől függ. Programjait az említett feltételek függvényében lépésről lépésre valósítja meg.

A Magyar Kukorica Klub országos programot indít a biológiai alapok jobb megismertetése, s az ezen a területen kialakult súlyos hiányhelyzet felszámolása érdekében. A program elnevezése, mellyel a jövőben gyakran fognak találkozni a sajtóban: „Top20” Fajtainformációs Program. A program célja, hogy közvetlen vetőmag értékesítési és árukapcsolási érdekektől független, szakmailag hiteles és megbízható, könnyen áttekinthető tudásanyagot szolgáltasson a köz használatára és hasznára. A program készen áll bevezetésre, ám amilyen széleskörű tájékoztatást célzott meg, olyan széleskörű támogatottságot is igényel. A program lényege, hogy megfelelő kísérleti adatokra alapozva, a jelenleg is elérhető ismeretek tükrében olyan tájékoztatást nyújtson, amely mindenkor, mindenkinek egyenrangú esélyeket biztosít a kukoricafajtákkal kapcsolatos döntések és a fajták használata során. A program nem csak a hagyományos információátviteli gyakorlatot tartalmazza, hanem sok segítő elem is részét képezi. Ilyenek a „Top20” kiemelt fajtái, és különösen az érdekeltek szavazataival is számoló Magyar Kukorica Klub „Év Kukorica Hibridje” verseny.

A verseny különös értéke, hogy a vizsgált fajták közé a közönség is „beszavazhatja” a saját jelöltjét! A Magyar Kukorica Klub Egyesület tagjai sorába várja mindazokat, akik egyetértenek a Klub célkitűzéseivel és általában az Alapszabállyal. A Magyar Kukorica Klub Egyesület várja az érdekeltek erkölcsi és anyagi támogatását a „Top20” Fajtainformációs Program végrehajtásában.

A „Top20” Fajtainformációs Program részletes ismertetése és a támogatáshoz, valamint a tagsági viszony létesítéséhez szükséges iratok a 06 20 9 442 361 mobil telefonon, a magyarkukoricaklub@t-online.hu elektronikus levelezési címen kérhetők, valamint a www.magyarkukoricaklub.hu internetes oldal „Hasznos iratok” rovatában letölthetők. A programban mindenkire számítunk, hogy az eredmény mindenki hasznát szolgálhassa! Figyelje a témával kapcsolatos híradásainkat! Bankszámla számunk: 10102952-57437000-01000001