kite

A precíz betakarításra képes kombájnokat a KITE Zrt. Közép-Magyarországi régiójának igazgatója, Szilágyi László adta át az új tulajdonosnak, dr. S Tóth Sándornak 2015. június 19-én, pénteken a vállalat szászbereki géptelepén. A 2 db új John Deere T660 típusú kombájnt a KITE Zrt. 5 év jótállással és szintén 5 évre kiterjedő teljes körű szerviz szolgáltatással bocsájtotta az új tulajdonos rendelkezésére.

kite

A 6 ládás, 371 lőerős betakarítógépek automata kormányzással és a KITE RTK jelhálózatának felhasználásával kezdik majd az aratási szezont Abonyban. Így indulhat el az a folyamat, melyben a precíziós gazdálkodás alapjának tekinthető hozamtérképet felvéve meg lehet majd határozni a következő termelési ciklus agronómiai és műszaki irányát.

kiteA precíziós vetés, a tápanyag-kijuttatás, a növényvédelem és a növényápolás feladatait már 2014 óta a KITE RTK hálózatához kapcsolódva végzik egy John Deere 8310R típusú, automata kormányzású vezérgép segítségével.

A komplex precíz gépsor Abonyban

• Navigációban használt korrekciós jel: KITE RTK hálózat.
• Vezérgép: John Deere 8310R típusú erőgép.
• Vetés, sorpermetezés, magágyelőkészítés, műtrágyaszórás egy menetben: John Deere 1770 NT CCS vetőgép és Köckerling Boxer gépkapcsolat.
• Növényvédelem: John Deere 4730 típusú önjáró permetező.
• Növényápolás és folyékony műtrágyaszórás egy menetben: ORTHMAN 8315 12 soros sorközművelő kultivátor KITE Jet tartályokkal felszerelve.
• Betakarítás: John Deere T660 típusú kombájn hozam- és nedvességmérő, valamint hozamtérképező rendszerrel.