Az RWA Magyarország Kft. az országos lefedettségű képviselői, szaktanácsadói hálózatával segíti a gazdálkodókat a termesztési körülményeiknek legmegfelelőbb fajta, illetve technológia kiválasztásában, valamint nemesítőinek köszönhetően a gazdálkodók területi adottságainak megfelelő fajtát tudja biztosítani.

Cégünk magyarországi működésének eddigi 25 éve alatt végig arra törekedtünk, hogy azokat a fajtákat kínáljuk, amelyek a kiemelkedő termés mellett megfelelő termésbiztonsággal, széles alkalmazkodóképességgel és stressztűréssel rendelkezzenek, biztosítva ezzel a kiszámítható, stabil jövedelmezőséget. Ezen fajták kiválasztásának a háttere egy kiterjedt kutatás-fejlesztési hálózat, amely csak a közép-európai régióban közel 50 kísérleti helyszínen választja ki a területeknek és a kritériumoknak legmegfelelőbb fajtákat.

Claas kombájn a kalászosban

Ezen munkánkat igazolják az idei kalászos újdonságaink is. Elsőként az Obiwan szálkás búzát emelnénk ki, amely az idei hivatalos GOSZ-VSZT-NAK kísérletekben a kísérleti átlag 105,4%-os termésszintjét hozta mind a 8 kísérleti helyszínen az átlag felett teljesítve stabilan.

Campesino nevű tar kalászú újdonsága a kínálatunknak a Vas megyei NAK által támogatott 2021-es, VII. búzatermelési versenyt 10,09 tonna/hektáros eredménnyel nyerte meg.

Az RWA Magyarország Kft. fajtáinak népszerűsége, az elmúlt negyed évszázad eredményei Magyarországon és az elégedett termelő partnereink megerősítik bennünk azt, hogy a sikeres gazdálkodás kulcsa az innováció, amely cégcsoportunk alappillére, és ezt az utat kell folytatnunk a jövőben is.

Hamarosan megjelenik a 2022-es tavaszi vetőmag-katalógusunk is, amelyben értékes szakmai információkat találnak majd a saját márkás, G-Seed kukorica, szója, olajtök, borsó, cirok és olajtök vetőmagjainkról.

RWA-logo

Amennyiben bármilyen kérdésük lenne, keressék területi képviselőinket bizalommal!