A Belvárdgyulai Zrt. növénytermesztési ágazata több ezer hektáron, ipari és gabonanövények termesztésével foglalkozik, precíziós gazdálkodást alkalmazva. Szűcs Imre, a Belvárdgyulai Zrt. termelési igazgatója és a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület elnökségi tagja a videóban hangsúlyozza, hogy minden gyakorlat azt bizonyítja, hogy megfelelő tápanyag utánpótlás, növényvédő szer, illetve gyomirtás nélkül a termény mennyiségén túl a minőséggel is gond lenne. Azt is kiemeli, hogy rovar- és gombavédelem nélkül pedig silány minőségű, fogyaszthatatlan terméket lehetne csak előállítani.

Növényvédő szert akkor használnak, amikor arra tényleg szükség van – videó: Növényvédelmi Szövetség

A Növényvédelmi Szövetség honlapján a videóval kapcsolatban egy cikk is található, amelyben Szűcs Imre beszél a precíziós gazdálkodás előnyeiről, a mezőgazdaság helyzetéről és az emberek gazdálkodáshoz való viszonyáról

Ha még több növényvédelemmel kapcsolatos hírre, szakcikkre és a folyamatosan frissülő rajzási táblázatokra kíváncsi kattintson ide. Az Agroinform Növényvédőszer-adatbázisa elérhető ide kattintva.