A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártó vállalata a 2021-es pénzügyi évben 420 MEUR árbevételt ért el. Ez egy újabb rekordév volt a Väderstad számára az árbevétel tekintetében. A forgalom növekedése erőteljes volt az előző évhez képest, amikor is a Väderstad 340 MEUR-t ért el.

grafikon

A 2021-es pénzügyi évben 420 MEUR rekord árbevételt értek el — fotó: Väderstad

A Väderstad pénzügyi és jogi alelnöke szerint ez fantasztikus eredmény

"Az árbevétel 24%-al haladta meg az előző évit, ugyan ennek egy része a májusban felvásárolt amerikai AAJV vállalat hozadéka. De ha az akvizíciót nem vesszük figyelembe, akkor is 21 százalékkal nőttünk, ami fantasztikus eredmény." - mondta Nicklas Bjersér, a Väderstad pénzügyi és jogi alelnöke.

A Väderstad növekedésének alapja az értékesítés erős felfutása, ahol olyan fontos piacok, mint Oroszország, Kanada, Svédország, Németország és Anglia nagyon jól teljesítenek.

A Tempo vetőgép piaci részesedése számos országban jelentős

"Ez egy jó év volt sok gazdálkodó számára a magas gabonaárak miatt, ami nagyobb beruházási hajlandósággal párosult. Minden termékcsoportban növeljük eladásainkat: talajművelés, vetés és ültetés. De mindenekelőtt azt látjuk, hogy a Tempo vetőgépünk továbbra is jelentős piaci részesedést szerez számos országban." - mondta Mattias Hovnert, a Väderstad értékesítési és marketing vezető alelnöke.

A nyereség nagy részét beruházásokra, innovációra és termékfejlesztésre fordítják

A Väderstadnál a 2021-es év során a foglalkoztatottak száma is jelentősen nőtt, decemberben az összes munkavállaló tekintetében átlépte az 1900 főt. A bevétel a 2020-as 19 millió euróról 2021-ben 40 millió euróra nőtt, a nyereség jelentős részét további beruházásokra fordítják.

"Jól működő gyártói hátterünk van, aminek köszönhetően, ezt a nagyszerű pénzügyi eredményt produkálni tudjuk. A nyereség jelentős részét a svédországi, kanadai és amerikai gyártóüzemek további bővítésére fordítjuk - és arra, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessünk az innovációra és a termékfejlesztésre. " - mondta Mats Båverud, a Väderstad vezérigazgatója.

Väderstad

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártó vállalata — fotó: facebook.com/VaderstadMagyarorszag

A világjárvány hatásai befolyásolták a pénzügyi eredményt

A Covid-19 világjárvány 2021-ben továbbra is hatással volt mind a Väderstadra, mind a világ többi részére, ami a pénzügyi eredményt is befolyásolta.

"Egyrészt a magasabb anyagköltségeken, másrészt a szállítások némi fennakadásán keresztül, érintett bennünket. Összességében még mindig jól teljesítettünk, és a 2020-as évhez képest jelentősen javult az eredményünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Covid-19 miatt 2020 és 2021 folyamán nem igényeltünk és nem kaptunk állami támogatást." - mondta Mats Båverud.

AGROmashEXPO a megújult HUNGEXPO-n!

Időpont: 2022. január 26-29.
Helyszín: HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ (Albertirsai út 10, 1101)

Közel 200 kiállító várja a látogatókat mintegy 20 ezer négyzetméteren.

További információ: www.agromashexpo.hu