soha senkinek nem volt itt a környékben, így nem mertem belevágni nagyba, csak egy 6000 m2 -es kis daradot raktam be vele, tapasztalatszerzés végett, azt majd látom hogy jövőre lesz vagy nem lesz nagyobb darab
Válasz #885. hozzászólásra
Termesztése hasonló lehet a dinnyéhez. A lombozat fejlődése nitrogént, "kötéskor" foszfort, termés fejlődéséhez pedig a káliumot szereti. Legfőbb ellensége viszont a légköri aszály és a túlzott gyomosodás.
az olajtöknek van gombás-baktériumos- rovaros betegsége/támadója ??
kell-e ezek ellen megelőző jelleggel védekezni, esetleg lombtrágyával tuningolni? köszi
hali!
én is spc-veé vetettem 7 lyukas tárcsával 22-11 áttétellel.
sortáv 150 cm a tőtávot sokallom, de az aátlag kb 30 cm az jó??? futó fajtám van.
ma voltam kinnt szépen sorol, fényképet meg elfelejtettem csinálni de majd legközelebb.
ja és több helyen van hogy 2 szemet rakott egy helyre azt érdemes kiegyelni vagy hagyam a fenébe?
Figyu ha jól van beállitva napi 15 ha lazán megvan tökböl is.A magra kell sikpor mint ahogy elöttem is irták,nagy gáz hogy legyen vákum,és ha jók a csoroszják berakja az faszányosan.Én is vetek a saját mellett minden évben 15-20 hekit,és még nem volt panasz.
3149 hozzászólás
bács megye déli részén
Válasz #897. hozzászólásra

Merre van a tököd?
pffff áá folyton azon töröm az agyam, hogy fogom megoldani
Válasz #895. hozzászólásra
Annyit meglehet kapálni.Szedés,szárítás megoldott?
soha senkinek nem volt itt a környékben, így nem mertem belevágni nagyba, csak egy 6000 m2 -es kis daradot raktam be vele, tapasztalatszerzés végett, azt majd látom hogy jövőre lesz vagy nem lesz nagyobb darab
Válasz #893. hozzászólásra

Lombtrágyásba kérdezd.
Sziasztok! Kukorica lombtrágyára ötletet, tapasztalatot,és szer ötletet kérnék szépen valakitől. Köszönöm
Válasz #891. hozzászólásra
Mekkora területen vetettél?
nem volt és nem is lesz. csak mechanikai úton lesz gyomszabályzás
vetés előtt 1 órával kombinátoroztam, az is sok gazat kivitt, amúgy május 7-ei vetés
Válasz #889. hozzászólásra
Szép tiszta!Volt gyomírtva?
mai képek, bocsi telós a kép
Termesztése hasonló lehet a dinnyéhez. A lombozat fejlődése nitrogént, "kötéskor" foszfort, termés fejlődéséhez pedig a káliumot szereti. Legfőbb ellensége viszont a légköri aszály és a túlzott gyomosodás.
A gyommentesség a legfontosabb.Ha van pénzed,tedd félre kapáltatni.
Amennyi pénzed van,mind ráteheted.
nagy a csend!
fejtrágyázni mikor/mivel/mennyit lehet ?? köszi
az olajtöknek van gombás-baktériumos- rovaros betegsége/támadója ??
kell-e ezek ellen megelőző jelleggel védekezni, esetleg lombtrágyával tuningolni? köszi
Válasz #882. hozzászólásra

helyes nem is szabad ám össze vissza......
micsoda szerencse h. mi nem szoktunk össze vissza.....
Válasz #881. hozzászólásra

nézőpont kérdése, de ha pontos válasz akarsz, akkó én nem is szoktam permetezni..............
Válasz #880. hozzászólásra

csakúgy MLLSleg ez el van ismerve engedélyezve a csodák földjén odafönn a kietlen északon?????
Válasz #879. hozzászólásra

Dual Gold vagy Proponit és Command vagy Afalon kombinációja
Válasz #878. hozzászólásra

namostakkor mivel gyomirtó??
kiszőrösíted, lecsapod totálba ....semmi más?
Válasz #877. hozzászólásra
Előtte szokott kapni, aztán már nem
Válasz #876. hozzászólásra

töknek hhogy nemadsz rondupot?
Válasz #875. hozzászólásra

Speckó szórókerettel a sortávolsághoz igazitva
Válasz #874. hozzászólásra
gazírtás hogysmint?
Válasz #873. hozzászólásra

1,5 m x 42 cm a nálam bevált teknológia, de van haver, aki a 2,25 m x 32 cm -re esküszik
egyébként ti mint tapasztallt tökösök, mi a gyakorlati tapasztalatból bevállt tő- és sortáv ??
hali!

én is spc-veé vetettem 7 lyukas tárcsával 22-11 áttétellel.
sortáv 150 cm a tőtávot sokallom, de az aátlag kb 30 cm az jó??? futó fajtám van.
ma voltam kinnt szépen sorol, fényképet meg elfelejtettem csinálni de majd legközelebb.
ja és több helyen van hogy 2 szemet rakott egy helyre azt érdemes kiegyelni vagy hagyam a fenébe?
Válasz #869. hozzászólásra
Rendes 5 lyukas tárcsát,a fénykép lehet csal egy kicsit.18000 mag/ha van benne.
Válasz #868. hozzászólásra
Aha értem.
Milyen tárcsát használsz? Speciálisan ehhez a maghoz vagy más tárcsát. Kicsit sűrű így ránézésre.Szoktátok ritkítani?
Válasz #867. hozzászólásra
SPC-vel vetve,állt rajta a víz.Ősziszántás.
Válasz #866. hozzászólásra
Mivel vetettétek?
Tavaszi szántás, vagy ált rajta a víz télen hogy ilyen rögös?
Válasz #864. hozzászólásra

Akkor nem. Mert Csabi az egyik unokatesóm másik meg Peti
Válasz #863. hozzászólásra
Nem mert ö tüzoltós,favágós nagybarátom.A másik kocsmára.
Válasz #862. hozzászólásra

Csabira gondolsz??
Válasz #861. hozzászólásra
Csak nem kocsmájuk is van??
Válasz #860. hozzászólásra
Étterme is van. Herencsényben ismerős vagy?? Unokatestvéremék arra tökölnek
Ismerem
Válasz #859. hozzászólásra
Van egy Pásztói barátom itt van halastava N.marcalban.Ismered?
Válasz #858. hozzászólásra

Most Én is 150 re vetettem. Látom gyarmat fele garázdálkodsz... Én meg Pásztói vagyok
Válasz #857. hozzászólásra
150-re.
Válasz #856. hozzászólásra
150-re v 75-re vetitek??
Válasz #855. hozzászólásra
Figyu ha jól van beállitva napi 15 ha lazán megvan tökböl is.A magra kell sikpor mint ahogy elöttem is irták,nagy gáz hogy legyen vákum,és ha jók a csoroszják berakja az faszányosan.Én is vetek a saját mellett minden évben 15-20 hekit,és még nem volt panasz.
Válasz #853. hozzászólásra
Én 5 évig egyfolytában SPC-vel vetettem de már meguntam... Kisebb területekre tökéletes de nagy területen csak szenvedés....
Válasz #850. hozzászólásra
Nekem v rajta,egyfolytába sípolt a rohadt olyan mérges voltam!
most rám hoztad a frászt , én i spc-vel vetettem
Ti merre tököltök amúgy??
Válasz #849. hozzászólásra
A magágy tökéletes volt...
Válasz #848. hozzászólásra

vegyél rá vetésellenörzőt a magot meg keverd be sikporral, igaz attól még nem lesz minden mag a földben