TELJES PIACI KÖRKÉP
A széleskörű szakmai összefogásnak köszönhetően a lehető leggazdagabb kínálatot tekinthetik meg a látogatók. A tavaly novemberben a hannoveri AGRITECHNIKA-n bemutatott újdonságok közül is várhatóan megjelenik jónéhány gép a kínálatban.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow együttes megrendezésével olyan komplex rendezvény jött létre, mely az agrárágazat hazai csúcsrendezvénye. A hazai  piaci kínálat megjelenik e kiállításon a legnagyobbaktól a legkisebbekig, a gépektől az inputon át a logisztikáig. Ez a kínálati gazdagság a látogatói szám ugrásszerű növekedését is hozta, hiszen tavaly már 45.000 agrárgazdasági szakember, gazdálkodó jött el, hogy még a munkák előtt tájékozódjanak az újdonságokról, lehetőségekről.

Az AgrárgépShow keretein belül megjelenik a hazai gépforgalmazók színe-java, köztük a nagy, piacvezető cégekkel.

Az AGROmashEXPO az input-gépesítés-logisztika hármasát szem előtt tartva mindhárom tematikában egyre szélesebb választékot mutat be. Növekszik a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.

Az AGROmashEXPO-n belül a hazai gépgyártók (MEGOSZ) tagjai ismételten nagyszabású bemutató keretében vonultatják fel a hazai gépgyártás újdonságait.



TERMÉKFEJLESZTÉSI DÍJAK
A kiállításhoz kapcsolódóan ezúttal is meghirdették a szervezők az AGROmashEXPO-AgrárgépShow Nemzetközi Innovációs és Hazai termékfejlesztési Díjat, melyekre az AGROmashHEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet 2014 kiállítások valamennyi kiállítója pályázhatott az elmúlt három évben (2011-től kezdődően) kifejlesztett és Magyarországon forgalomban levő, korszerű termékkel.

Az érdeklődésre jellemző, hogy rekordszámú, 40 pályázat érkezett. A pályázatok értékelésében a hazai mezőgazdaság jeles oktatói, kutatói, gyakorlati gazdálkodói és felhasználói mellett szakújságírók is részt vettek. Döntésük alapján 14 cég kapott díjat.

A díjazottak listáját IDE KATTINTVA megtekintheti.

A Díjakat – immár hagyományosan – a kiállítás első napján, január 29-én 14 órakor, a megnyitó ünnepség keretében fogják ünnepélyesen átadni.



SZAKMAI TÁMOGATÁS, GAZDAG PROGRAM
Az esemény rangját többek között annak is köszönheti, hogy itt jelenik meg a legtöbb hazai cég, itt mutatkozik be Magyarországon a legtöbb külföldi kiállító, és komoly szakmai támogatást tudhat maga mögött mind a Vidékfejlesztési Minisztérium, mind a szakmai szervezetek részéről. A szakmai partnerek közreműködésével már formálódik a kísérő program, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ), a Mezőgép Gyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ), a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai támogatásával 2014-re is jelentős eseményt szervez a HUNGEXPO Zrt.

A kiállítás szakmai programja IDE KATTINTVA megtekinthető.


TÁRSKIÁLLÍTÁSOK
Társkiállításként 2014-ben is csatlakozik az AGROmashEXPO, AgrárgépShow mellé a Magyar Kert (parkok, kertek fenntartásának, művelésének gépei, eszközei) valamint a Szőlészet és Pincészet (technológiát felvonultató) szakkiállítás. A három szakterület együttes bemutatkozása a látogatók számára is kiemelkedő lehetőség, hogy egy időben, egy helyen tájékozódjanak az aktualitásokról, trendekről, újdonságokról.

MÓDOSÍTOTT NYITVA TARTÁS
A kiállítás jövőre – a széles kínálat és a megnövekedett látogatói igény miatt – hosszabb nyitva tartással várja az érdeklődőket:
2014. január 29-31.    9,00-18,00
2014. február 1.    9,00-17,00

Bővebb információ: www.agromashexpo.hu, www.agrargepshow.hu