Az érkező csoport végzős gépészmérnök hallgatókból áll, akik diplomaterveikben a legkorszerűbb nyugati technológiákat mutatják be.

A látogatás a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara által történik, mivel a gödöllői és az Alma Atai Nemzeti Agrártudományi Egyetem közt szoros oktatási, kutatási, továbbképzési együttműködés áll fenn. Ezt erősíti az a Kazah részről fennálló óriási szakmai és gazdasági érdeklődés, amit a Magyarországon alkalmazott és forgalmazott nyugati gépek és technológiák iránt tanusítanak.

A hódmezővásárhelyi kitérőt pedig az indokolja, hogy a Hód-Mezőgazda a legkorszerűbb termeléstechnológiai módszert és eljárást alkalmazza szarvasmarha telepén, szemestermény feldolgozó üzemükben pedig amerikai osztályozó gépek üzemelnek, így büszkén mutathatják meg munkamódszerüket a leendő külföldi szakembereknek.

A tanulók június 3.-án délelőtt 10 órakor kezdenek a Hód-Mezőgazda vajháti telepén, 13.30-tól a a 47-es főút 195. km-nél, a Kiállítási Centrumnál lévő Gépműhelyben tesznek látogatást,
majd 14.30-tól a Vetőmag üzemben néznek szét, ahol a Hód-Mezőgazda munkatársai ismertetik velük a technológiákat, berendezések működését, valamint a cég tevékenységét.