A Rijk Zwaan 1985-ben mutatkozott be a hazai zöldségtermesztők számára. Lányi Bence 1987-ben területi képviselőként került a céghez, 1990-től Kereskedelmi Képviselet, majd 1993-tól önálló Rijk Zwaan Budapest Kft. élén irányította a cég tevékenységét.

zöldség vetőmag

A családi tulajdonban lévő holland vetőmag cég a globális zöldségvetőmag-piacon világviszonylatban a 4. helyen áll, a cég 25 zöldségfaj több mint 1200 fajtáját forgalmazza mintegy 100 országban. A Rijk Zwaan Budapest Kft. Magyarország mellett, 10 környező ország számára régiós központnak számít. Hazai Kísérleti Kertjében több zöldségfaj nemesítési illetve szelekciósmunkáját is végzik.

2021. januártól a Rijk Zwaan Budapest Kft. vezetését két ügyvezető igazgató veszi át. Ragyák László korábbi kereskedelmi vezető közel 25 éve dolgozik a cégnél, és a kereskedelmi kérdésekért felelős ügyvezető igazgató lesz. Mellette Badenszki László látja el a nem kereskedelmi jellegű területeket, valamint a cég nemesítő telepéhez kapcsolódó ügyvezetői feladatokat. Badenszki László a Brinkman Hungary Kft-től januárban érkezett a Rijk Zwaanhoz.