A Fendt 500-as és 700-as gyártási sorozatok kompakt és hatékony traktoraival, amelyek az egyedülálló VisioPlus vezetőfülkével és az innovatív Variotronic koncepcióval szereltek, teljesen új lehetőségek nyílnak meg a gépek használói előtt, akik olyan előnyökre tesznek szert, amelyekkel a konkurencia nem tud versenyre kelni.

Az 500 Vario a 125-165 LE teljesítményosztályban, valamint a 700 Vario a 145-240 LE teljesítményosztályban tökéletes "allrounderek", azaz a gazdálkodás minden területén jól használható traktorok. Nemcsak a mezőgazdasági felhasználásban kitűnőek, mint például a talajmegmunkálás, a vetés, a növényápolási munkálatok, a kaszálókon végzett munkák, a szállítási és a homlokrakodós munkálatok, hanem a bérmunkában végzett feladatok, az erdőgondozás és a kommunális felhasználás területein is igazi mindentudók.

Ezt a sokoldalúságot az 500 és 700 Vario a hátsó és első rész számos illesztő-felületével, az egyedi felszereltséggel, és azzal éri el, hogy ergonomikusan, valamint funkcionálisan is alkalmazkodik a vezetőhöz, aki ezáltal kényelmesen és hatékonyan dolgozhat. A pozitív tulajdonságok mögött sok apró részlet rejlik. Ezek a részletek folyamatos fejlesztés alatt állnak, és harmonikus összkoncepcióvá egészítik ki egymást, amely nemcsak az új, hanem a futó Fendt gyártási szériákban is megjelennek.

Jó például szolgálnak erre a Variotronic koncepció innovatív fejlesztései, az automatikus 24 szekcióra osztott munkaszélesség -kapcsolás (SectionControl), az új AGCOMMAND telemetriarendszer és a navigációs rendszert még csak tanulók számára kifejlesztett  VarioGuide light, a nagy teljesítményű Vario Guide  alapverziója (csak a 7“-os terminálhoz).

Mindegyik gyártási sorozat a Fendt Efficient Technology része és megfelel a 3b/Tier4-es kipufogógáz-kibocsátási normának.

Tökéletesen a CargoProfi homlokrakodóhoz igazítva

Az 500-as és 700-as gyártási sorozat traktorait tökéletesen a Fendt CargoProfi homlokrakodóval végzendő munkálatokhoz igazították és ez számos előnyt kínál a professzionális felhasználásban. Kiemelendő a tetőbe ívelt, egyedülálló VisioPlus vezetőfülke, amely tökéletes rálátást biztosít még a teljesen kiemelt homlokrakodóra is.

A legnagyobb kényelemre tervezték a kabint a funkcionális belső dizájnnal, a kellemes térérzettel, az optimális ergonómiával és légkondicionálással. Az 500 és 700 Vario ezzel a vezetőfülkével, tökéletes a homlokrakodós munkálatokhoz. A homlokrakodó vezérlése pedig egyszerűen a keresztkapcsoló karral történik. Az 500 Vario éppúgy, mint a nagyobb 700 Vario modelljei, tökéletesen illeszkednek a CargoProfihoz.

Az intelligens funkciókkal többet mozgathat meg

A CargoProfi beépített mérlegrendszerének köszönhetően az egyes lapátok rakományát éppúgy lemérheti, mint a rakomány össztömegét és céltömegét. A memória funkció segítségével a gém és a munkaeszköz (pl. lapát, raklapvilla, bálavilla) pontos pozíciója is eltárolható. Így az ismétlődő folyamatok adatai azonnal előhívhatók és leegyszerűsíthetők. A gém és a munkaeszköz munkaterületei korlátozhatók, ami által megkönnyíti a munkavégzést és egyúttal a biztonságot is növeli. Jó példa erre az emelési magasság korlátozása az alacsony csarnokokban végzett rakodási munkálatoknál.

A Fendt CargoProfi további hasznos funkciója a rázófunkció, amellyel lerázhatja a lapáthoz tapadó maradék rakományt. A csillapítás automatikusan aktiválódik a sebességtől függően, hogy a vezető dolgát megkönnyítse és garantálja a magas fokú vezetési kényelmet. A szóródási veszteség csökkentése érdekében a gém a felső pozícióját a beépített véghelyzet-csillapítás miatt csak csökkentett gyorsulással és sebességgel éri el.

A Fendt CargoProfi vezérlését és az összes beállítását integrálták a traktor összkoncepciójába. A vezérlés így könnyedén a vezetőülésből, a Varioterminálon keresztül történik – így tehát egy felhasználói felülettel minden folyamat elérhető.

A Fendt CargoProfi fejlesztéséért az AGCO/Fendt az Agritechnika 2011-en ezüstérmet nyert. A VisioPlus vezetőfülkéért pedig a Fendt 700 Vario kapott nemzetközi kitüntetéseket.