Magyarország agráripari csúcsrendezvénye január 23-26. között várja az érdeklődőket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban! Társkiállítások: Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet. Vásárold meg a jegyed kedvezményesen! Mezőgazdasági gépek, szolgáltatások, inputanyagok, precíziós gazdálkodás, drónok és színvonalas szakmai programok 40.000 négyzetméteren. A vonattal érkező látogatóknak pedig 50%-os vasúti utazási kedvezmény!

A PREGA Konferencia előeseményén, az önálló munkavégzésre képes emberszabású robotoktól a mesterséges intelligenciáig számos innováció lesz látható az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n!

A Naio robotok segítik a gazdálkodókat a mindennapi feladatokban

A DATAHOUSE jelentése szerint 3026 darab új traktor forgalomba helyezésével zárult a tavalyi év, ezzel a volumennel közel 30 százalékos visszaesés realizálható az erőgépek hazai eladásában. A piacvezető márka továbbra is a John Deere, a népszerű MTZ-k esetében viszont közel 90 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára, mint az előző év (2017) azonos időszakában.

A John Deere traktorokból állt a legtöbb munkába - fotó: Agroinform

A New Holland mezőgépgyár a közelmúltban Chicagóban mutatta be a metánmeghajtású traktorát. A traktor a helyi zsűritől a takarékos üzemeltetés, az újszerű tervezés és az alternatív üzemanyag elismeréseként a 47 ország kiállított traktorai közül a legmagasabb kitüntetést kapta, mivel a szakértők a jövő erőgépét látják benne.

A traktor a dízelüzemű erőgépekhez viszonyítva csak 20 százaléknyi káros gázt bocsát ki – fotó: New Holland

A Cimbria Sea Chromex elektronikus gabonaosztályozó gép szoftvere olyan kifinomultan érzékel, mint az emberi szem, emellett a gép nemcsak a szín szerinti, de az alak alapján történő osztályozást is lehetővé teszi. A gépet 2019-es AgrárgépShow-n is megtekinthetik, ahol a CHH a többi termékét is kiállítja, melyek az élelmiszer technológia – magfeldolgozás témakörre összpontosítanak!

A Cimbria Sea Chromex elektronikus gabonaosztályozó gépe

A szolnoki Tisza Vetőmag Kft. és a kecskeméti Hetech Trend Mérnöki Iroda Kft. több évtizede jelen vannak a magyar agrárpiac különböző szegmenseiben, és elhatározták, hogy újraindítják a magyar vetőmagtisztító gépgyártást, a cél a gyártás tradicionális folytatása.

A vetőmagtisztító gépcsalád felveszi a versenyt a neves nyugat-európai gyártókkal – fotó: tiszavetomag.com

A közel negyven éves tapasztalattal és a korszerű felszereltségű műhelyekkel rendelkező Fortuna Bt. teljes körű szolgáltatást nyújt – bármilyen motorról is legyen szó! A főként mezőgazdasági gépek és haszongépjárművek motorfelújítására szakosodott társaság munkapadjain 600-18 000 cm3 között bármilyen űrtartalmú motorok megfordulnak, de emellett alkatrészek nagykereskedelmével is foglalkoznak.

A komplex javítási szolgáltatásba a teljes átvizsgálás, a szerelés és a próbapadi járatás is beletartozik.

A Zoomlion kertészeti traktorok nem csupán a kisebb gazdaságok kiszolgálására válhatnak be. A Royal-Kert Kft. munkatársaival ellátogattunk egy bérvállalkozóhoz, aki rendszeresen szolgáltat munkát a környékbeli szőlőkben, gyümölcsösökben a kicsi, ám strapabíró erőgépével.

Hollósi Zsolt munkája talajmarózás közben – fotó: Agroinform.hu

A Seed-Imex Kft.-vel eddig vásárokon, a saját telephelyükön és egy új technológia beindításánál találkoztunk – most egy régi üzleti partnerhez látogatunk el, ahol referencia terményszárító és olajprés-üzem is működik.

Kizárólag olaj és repce-pellet hagyja el a gyárat

Nehéz lenne olyan mezőgazdasági munkafolyamatot találni, mely hatékonyságát ne növelné a precíziós gazdálkodás. Persze mindenki a konkrét számokra kíváncsi, lássuk. Felkerestük ezért Mesterházi Péter Ákost, az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportvezetőjét és Okvátovity Istvánt, a cég térinformatikus-fejlesztőjét, hogy feltegyünk nekik néhány kérdést.

"A ma vásárolható munkagépek és munkaeszközök többsége alapból képes az e fajta gazdálkodásra" – fotó: AXIÁL

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Würzburgban, a Német Mezőgazdasági Napokon (LTU) az AGRARTECHNIK szaklap által szervezett Service Award díjkiosztót. Az ünnepségen az AXIÁL Kft. békéscsabai telephelyét is díjazták.

Az AXIÁL Kft. békéscsabai telephelyének dolgozói kollektívája - fotó: AGRARTECHNIK Service Award

Az NZ Aggressive 500-1000 magágykészítő kombinátor család tagjai 5-10 méter munkaszélesség tartományban rendelhetők. Az első sorban lévő CrossBoard hidraulikus simítót az 5 vagy 6 sorba és 7,5 cm osztásban lévő kapák követik. Az eszközsorok adta intenzív talajművelés lehetőséget teremt a menetszám csökkentésére, valamint a talaj nedvességtartalmának kímélésére.

Az NZ Aggressive kombinátorok kíméletesek a talajjal – fotó: vaderstad.com

A Massey Ferguson ismert teleszkópos rakodó-szériája hat modellre bővül: az új nagy kategóriás MF TH.8043 modellel gazdagodik a széria. A 130 lóerős MF TH.8043 teleszkópos rakodó kiemelt fontosságú műszaki jellemzője a 7,5 méteres maximális emelési magasság és a 4,3 tonna maximális emelőképesség (az MF TH.7038 modell rakodási paramétereivel összehasonlítva ez 13%-os előrelépést jelent.

Az új gép a korábbiaknál nagyobb teljesítményre legyen képes, miközben megőrzi kompakt méretét- fotók: austrodiesel.at