Miután – a vetést követően – immár mindenhova eljutott a régóta áhított tavaszi csapadék, hamarosan hadrendbe állhatnak a növényápoló eszközök. Áttekintettük az Agroinform Piactér új sorközművelő kultivátor kínálatát a 6 soros, műtrágya-kijuttatóval kiegészített típusokra fókuszálva.

A vegetáció alatt különösen fontos a több lépcsőben történű helyspecifikus tápanyag-utánpótlás – fotó: Agroinform.hu

Az eredeti gép kompakt felépítésének megőrzése, valamint az ergonómiai tényezők szem előtt tartása érdekében a Sulky teljesen új külsőt kölcsönzött az új magágykészítővel kombinált vetőgépeknek. Különösen nagy figyelmet szenteltek az új interfész (WISO) kifejlesztésének.

A Master modellnél a vetőmag a gép hátulsó felének középső szegmensében engedhető le a tartályból – fotó: Sulky

A teljesen új Väderstad Tempo L8 modell nyolcsoros kivitelben (700-800 mm sortávolság), 3.000 literes műtrágyatartállyal készül. A gép sokoldalúan használható különböző sortávolságú növények szemenkénti vetésére, hiszen a 8 soros kivitelű gép egyszerűen 12 soros vetőgéppé alakítható.

3000 literes műtrágyatartállyal készülő új Tempo L8 vetőgép – fotó: Väderstad

A pénzügyi lízing hasznos finanszírozási eszköze a mezőgazdasági beruházások ösztönzésének, támogatásának, ezért az agrártárca – a hitelekhez kapcsolódó kamattámogatási programjain túl – újraindítja a mezőgazdasági vállalkozások által új gépek és technológiai berendezések lízingbe vételéhez kapcsolódó támogatási programját – írja az Agrárminisztérium közleménye.

A kamattámogatás mértéke a lízingdíj kamattartalmának 50%-a – fotó: Agroinform.hu

A hatékony traktorhirdetés kulcsa a részletekben rejlik! Érdemes a következő egyszerű, de fontos tanácsokat megfogadnod hirdetésfeladáskor, ha úgy szeretnéd gyorsan eladni erőgépedet, hogy azzal vevő és eladó egyaránt jól járjon.

Minden fontos részletről készítsünk képet, lássa a vevő, hogy nincs mit rejtegetnünk – Agroinform.hu/Piactér

A SAME traktorok mindig is a gazdálkodók igényeit tartották szem előtt, így fejlesztették az erőgépeiket, váltak egyre jobbá azáltal, hogy figyelembe vették a visszajelzéseket! Mivel a SAME gyár valóban segítő szándékkal áll a gazdálkodókhoz, ezért a magyarországi kizárólagos képviseletének, a CONTSTAR Kft.-nek is feltett szándéka, hogy a legkedvezőbb ajánlatokkal segítse a vásárlókat.

Ennyi akciót ritkán ajánlanak egyszerre – fotó: traktor.hu

Megnyitotta kapuit a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár. Első összeállításunkban a Szakkiállítás és Vásár gépkiállításán felvonultatott szervestrágya-szórók között válogattunk, a másodikban pedig a kiállított hengeres nagybálázókat szedtük egy csokorba.

Megnyitotta kapuit a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár – fotó: Agroinform.hu

Mezőfalván rendezik meg ismét az ország legnagyobb szabadterületi bemutatóját. A III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva új koncepcióval várja vendégeit. A NAK és a MEGFOSZ közös rendezvényén egymás mellett, interaktívan mutatják be a szakma legújabb technológiáit és az agrárgépszektor teljes kínálatát, amelyet a látogatók május 23-24 között maguk is kipróbálhatnak.

A rendezvényen egymás mellett, interaktívan mutatják be a szakma legújabb technológiáit és az agrárgépszektor teljes kínálatát – fotó: Agroinform.hu

Az AGRON Basic alapját a jól bevált strapabíró és megbízható DJI Phantom 4 Advanced drón biztosítja. Ezenkívül egy belépőszintű multispektrális kamerával szállítjuk, saját felfogató adapterrel, GPS-vevővel. A drónnal nagy terület is felmérhető, ugyanis képes megszakítani a misszót, és akkumulátorcsere után az adott ponton folytatni azt.

2019. május 7-én nagy napra virradt a KITE Zrt. szerbiai leányvállalatának kollektívája. Közel két évvel a KITE d.o.o. megnyitása után újabb telephelyet nyitnak, Topolyán. A töretlen fejlődés tehát nem áll meg, sőt további kapcsolatok és tevékenységi körök kialakítását feltételezi.

Az új, szerbiai telephely

A Servitec Kft. elhivatott abban, hogy a gabonaipar számára a legkiválóbb gabonavizsgálati megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtsa, melyek segítségével a bizonytalanság kezelhető: a világviszonylatban piacvezető, dán FOSS Analytical innovatív berendezései lehetővé teszik a nyersanyagok maximális kihasználását.

Az új Infratec™ – Az egyértelműen digitális gabonaelemző műszer