A keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen új Élménygazdaságot alakítottak ki a látogatók részére.

A modern szolgáltatásokkal és eszközökkel felszerelt bemutató tér egy régi parasztudvart jelenít meg, őseink hagyományosan tartott állatfajtáival és veterán gépekkel.

A környezet stílusos helyszínt biztosított a Majorbéli Géptalálkozó rendezvénynek, amely veterán traktorok felvonulásával kezdődött.

A Georgikon kuriózumként számontartott két gőzgépét is beindították, így a látogatók száz évvel visszautazhattak az időben és szamtanúi lehettek a gőzgépes szántásnak is.

A tikkasztó hőség ellenére sok érdeklődőt csalogatott a régi masinák zakatolása.

A száz éves gőzgépek kezeléséhez és a szántásbemutatóhoz fiatal gépészek adták tudásuk legjavát.

A rendezvény másik érdekes programjaként egy Hofherr- féle cséplőgépet is bemutattak munka közben.

A cséplés után a bemutató szereplői vidám hangulatú zenés aratóünnepet csaptak, amihez minden látogató szívesen csatlakozott.

Kísérő programokban sem volt hiány: A kézi cséplést, gabonatisztítást, őrlést, szalmafonást bárki kipróbálhatta.

Szabóné Lázár Ibolya, a rendezvény főszervezője az Élménygazdaság és Múzeum állandó kiállításaira invitálta az Agroinform szerkesztőit.

A tárlatot minden mezőgazdaság iránt érdeklődő vendégnek élmény megtekinteni, ám magában a múzeum épületéből nyíló látványért is érdemes ellátogatni a Georgikon régi falai közé.

A nap végén saját lábon indultak vissza a gőzgépek állandó kiállítási helyükre. Különleges élményben volt része a látogatóknak, amikor az egyik matuzsálem egy kisebb emelkedőnél elakadt, így a másik zsáz éves masina húzta be a gépszínig.

Az Agroinform szerkesztői csapata remekül érezte magát Keszthelyen, így tiszta szívből ajánljuk a helyszínt egy látogatásra minden korosztálynak, az év bármely napján!

Még több fotóért látogasson el Facebook- oldalunkra IDE KATTINTVA!