A Szent Anna ház számára ezúttal egy traktort, egy körbálázót, egy fűnyírót és két zsák csávázott kukorica vetőmagot hoztak a támogatók. A pénteki átadóünnepségen a gyergyószentmiklósi Lázár Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöki kabinetfőnöke kihangsúlyozta, miután tavaly bebizonyosodott, milyen hasznos dolog volt vetőmagot osztani és megismertetni a magyar nemesítési fajtákat Böjte Csaba neveltjeivel, ez egy újabb jelentős mozzanat.adomány tarktor

Az akció a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által tavaly szervezett, nagy sikerű Székelyföldbe magyar vetőmag kezdeményezés újabb állomása.

„Az itteni tangazdaságban a helyi gyerekek saját szemükkel látják, hogy lesz a vetőmagból kitartással és szorgalommal asztalra kerülő ennivaló, hogyan érvényesül a tudás, a technika, akarat, bizalom. Bizalom a jó termésben” – mondta Lázár Zoltán és köszönte azoknak a támogatását, aki a jó ügy mellé álltak: az Auditkernek, az Axiálnak és az Agroláncnak, illetve a szállításban segítő Csata Leventének a hozzáállását. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az adományozók nevében kívánta: ezekkel a gépekkel ne csak hatékonyabb, de élvezetesebb is legyen a gyerekek munkája és eredménye táplálja a Böjte-otthonokat.
Lamborghini traktor

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és egyben a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon vezetője nem titkolta, hogy a tanítást és a nevelést elősegíti, ha a gyermekek közelről is megismerkedhetnek a mezőgazdaság és az állattenyésztés több mozzanatával. „Az ajándékukkal nagyon jót tettek, olyan pedagógiai segédeszközöket adtak, amik által, különösen a nagyobb diákok, az életbe való beilleszkedésük szempontjából sokat tanulhatnak. Nagyon hálás vagyok, Isten fizesse” – mondta Böjte Csaba.

Az átadóünnepségen részt vett Kis Pál, a traktort adományozó Auditker Kft. ügyvezető igazgatója és  Nagy Tibor, a körbálázót adományozó Axiál Kft. vezérigazgatója is. Mint mondták, ismerik Csaba testvér munkáját és tudják, hogy nagyon jó helyre adakoztak. „Ád a Jóisten, csak kérni kell és Csaba testvér tudta, hogy kérését hová kell címezni. Mi örömmel vettük a felkérést és jómagam, munkatársaim úgy gondoljuk, adni sokkal jobb, mint kapni” – mondta Kis Pál.