A Puma CVX széria külső megjelenése a gépek kompakt felépítését tükrözi. A motorburkolat hátsó része keskeny, ennek eredményeként nagyon jó a rálátás a traktor előtti munkaterületre. A nagyobb Puma CVX modellekkel összehasonlítva a kisebb tengelytáv lényegesen jobb fordulékonyságot és kisebb fordulási sugarat biztosít. Ennek jóvoltából a Puma CVX traktor modellek ideálisan használhatók többcélú gépként.

A Puma CVX modellek meghajtásáról a legújabb motortechnológia gondoskodik. A 6,7 literes, 6-hengeres, közös nyomócsöves, turbódízel motorokon alapfelszerelés a Motorteljesítmény Vezérlés funkció. Ez a rendszer akár plusz 30 lóerőt képes biztosítani a körülményektől függően. Ez azt jelenti, hogy a traktor teljesítménye akár 22 százalékkal is megnövekedhet például közúti szállítás, vagy TLT-vel végzett munka során.
A Puma CVX modellek a jelenleg rendelkezésre álló legerősebb Teljesítmény Vezérlés rendszert tartalmazzák, amely nagyobb pluszteljesítményt biztosít, mint bármely más traktor ebben a kategóriában.

Tiszta erő a Hatékony Teljesítmény technológiának köszönhetően

A szántóföldi tapasztalatok alapján az üzemanyagnak több mint 10 százaléka takarítható meg a hagyományos motortechnológiához viszonyítva Hatékony Teljesítménnyel. Ugyanakkor a motorteljesítmény nagyobb, ami gyorsabb reagálást tesz lehetővé. A Hatékony Teljesítmény technológia részét képezi a Szelektív Katalitikus Redukció (SCR) technológián alapuló kipufogógáz utókezelés is. Ez a rendszer a szigorú Tier 4 károsanyag kibocsátási előírásoknak való megfelelés mellett az üzemanyag fogyasztást is csökkenti.

Az SCR egy olyan rendszer adaptációja, amelyet már nagy sikerrel alkalmaznak tehergépjárműveken. Más rendszerektől eltérően itt nem kell módosítani a traktor hűtőrendszerét. Ennek eredményeként nem kell műszaki kompromisszumokat kötni, a működés megbízhatósága pedig növekszik.

A Puma CVX hidraulikus teljesítménye is optimális. A függesztőszerkezet emelőereje már akár 8,3 tonna is lehet, ami azt jelenti, hogy még a nagyon nehéz munkagépek is könnyen működtethetők. Ezen kívül a rendelkezésre álló hidraulikus térfogatáram akár 140 liter/perc érték is lehet. A traktorok akár nyolc kihelyezett hidraulika kör vezérlő szeleppel is rendelhetők, és igény esetén hidromotor szeleptömb is felszerelhető.

Rendkívül egyszerű kezelőszerv elrendezés a nagyobb kényelem érdekében

A PUMA CVC modellek alapfelszerelésének része a MultiControl kartámasz konzol. A gépkezelő az összes létfontosságú funkciót egyetlen kézzel képes működtetni anélkül, hogy le kellene vennie a kezét a Multicontroller-ről: sebességváltó beállítások, mint pl. a menetvezérlés, vagy a menetirányváltás, valamint a 3-pont függesztőszerkezet és a kihelyezett hidraulika kör vezérlő szelepek. Minden más funkció a tökéletes ergonómia érdekében a kartámaszba épített Intuitív Vezérlő Panellel (ICP) működtethető. A MultiControl kartámasz közvetlenül a vezetőülésre van rögzítve, így követi annak minden mozgását. A MultiControl kartámasz opcióként rendelhető olyan változatban is, ahol a konzol helyzete a vezetőüléshez képest elektromosan szabályozható. Az elektro-hidraulikus joystick vezérlő kar segítségével homlokrakodó, első kihelyezett hidraulika szelepek, vagy hátsó kihelyezett hidraulika szelepek működtethetők. Igény esetén a traktorok rendelhetők mechanikus kihelyezett hidraulika szelepekkel is első alkalommal ennél a szériánál.

Intuitív kezelőszerv elrendezés egy ujjmozdulattal

A kartámasz konzolba beépített Intuitív Vezérlő Panel (ICP) ideálisan kiegészíti a Multicontroller működését. A különféle traktor funkciók a könnyen kezelhető érintőgombokkal működtethetők. A gombok logikusan vannak elhelyezve egy traktor szimbólumban, így egy kevésbé tapasztalt gépkezelő is nagy eséllyel ki tudja választani a megfelelő nyomógombot. Ezt a kapcsoló panelt intuitív elrendezés jellemzi, amely biztosítja a traktor legfontosabb funkcióinak egyszerű működtetését.

Kiváló felszereltség a modern gazdálkodáshoz

A Puma CVX modellek felszereltsége ideális a Fejlett Gazdálkodási Rendszerek technológiáinak használatához. A traktorok összes funkciója, valamint az AccuGuideTM kormányautomatika rendszer adattérképezéssel és az ISOBUS kompatibilis munkagépek könnyen vezérelhetők a CASE IH által kifejlesztett opciós AFS monitorok egyikének használatával.

Választani lehet a kartámaszba integrált, új AFS Pro 300, vagy a különálló AFS Pro 600 monitor között, amelyek mindegyike színes, érintőképernyős a könnyű használat érdekében. Az integrált AFS 300 monitor képernyőjén megjeleníthető akár három videokamera képe is.

Kibővített standard felszereltség

A CASE IH az új széria modelljeinek felszereltségén számos részletekbe menő fejlesztést hajtott végre. Az első híd III. kategóriás (4100 kg), de rendelhető IV. kategóriás változat is (4900 kg).


Invest Gépkereskedelmi Kft.
2942 Nagyigmánd, Gépállomás utca 1.
34/569-090, 34/569-091
www.investkft.hu