Pillangó- vagy muslicaméretű röppentyűrajok dolgozhatnak a földek felett
Mutatunk egy újabb lenyűgöző megoldást, amivel a fák ajándékoztak meg bennünket, és a big data korszakának egyik fontos eszköze lehet belőle.

röppentyű

Az új szenzorgeneráció és a kifejlesztésüket inspiráló természet adta minták: egy lependékmag, melyet például a juhar, platán és kőrisfák hullatnak a szaporodásuk érdekében – fotó: F. Frankel/Northwestern University

Nincs elég munkáskéz a tehenek mellé? Akkor ezt látnod kell! (PR-cikk)
A DeLaval VMS fejőrobotok használatával kisebb munkaerőigénnyel nagyobb teljesítményt érhetnek el a gazdaságok.

tehenek

A DeLavalnak kis- és nagygazdaságok számára is van megoldás a tarsolyában – fotó: DeLaval

Gumihevederes dömperek – nagy a kínálat és az érdeklődés, mégis kakukktojás?
Vajon a terményszállításban, betakarítási munkáknál vagy erdészeti feladatoknál mennyire lehetne bevetni a gépeket, akár más jellegű felépítményekkel? Lenne-e rá kereslet, érdeklődés?

Bergmann

Bergmann C912s forgatható billenős kivitelben is

Szűk gyümölcsös sorokban is ügyeskedik a Kubota keskeny nyomtávú traktora (PR-cikk)
A gyümölcsösöknek idén sem kedvezett eddig az időjárás. Ez leginkább a barackot és más hasonlóan korai virágzású fajokat érintheti, de vannak más problémák is, amik megoldásra szorulnak az ültetvényes ágazatokban.

A Narrow széria kifejezetten keskeny nyomtávú alkalmazásra lett fejlesztve – fotó: Két-KATA Kft.

Több száz akciós gép az októberi KITE gépvásáron! (PR-cikk)
Hosszú idő után újra megrendezésre kerül a KITE gépvásár 2021. október 28-29-én (csütörtök-péntek) a KITE géptelepein, amelyre több érv miatt is érdemes lesz kilátogatni az új vagy éppen használt gép beruházásán gondolkodó gazdálkodóknak.

Vetőgéptől a bálázóig, traktortól a rakodógépig minden, mi gazdaszemszájnak ingere – fotó: KITE Zrt.

Rotoros szárzúzóra van szükséged? Íme, az aktuális hazai kínálat
A gabonák után talán már el is kezdődött a kukorica és napraforgó betakarítása is. Ezen magas, kemény szárú növények tarló után munkálatai természetesen más technikát igényelnek, ezért most az úgynevezett rotoros szárzúzók aktuális kínálatát tekintjük át főbb jellemzőik alapján. Azonban ezek az eszközök alkalmasak még legelők vagy parlagon hagyott területek időszakos gondozására vagy rendbe tételére is.

szárzúzó

RZ-3 szárzúzó

Korszerű fagymentesítés az Agrofrost gépeivel – akár pályázatból is (PR-cikk)
A fagykár az egyik legnagyobb csapás, ami érhet egy gazdaságot. Oda a termés, oda a befektetett idő és pénz. Hacsak nem védekezünk hatékonyan, szélgépek és temperálók segítségével. Hamarosan ezek a gépek pályázatból is beszerezhetőek lesznek, 80%-os finanszírozással, így felkészülhet a következő szezonra.

Frostbuster – fotó: Auditker Kft.

Az év újdonságai az Antonio Carrarótól: ezekkel garantált a precíz munkavégzés
Olyan újdonságokat ismerhetünk meg, amelyeket eddig csak a nagyobb traktorokon láthattunk, például megfordítható vezetőállás vagy a mechanikus-hidraulikus hibrid erőátvitel.

traktor

Tora, az új széria

Még egy nyomós érv a Monosem vetőgépek mellett! (PR-cikk)
1996 óta töretlenül folyik az együttműködés a francia Edmond Ribouleau kovácsmester által alapított MONOSEM gépgyártó cég és az AXIÁL Kft. között. A MONOSEM név mára már egyet jelent minőséggel, sokoldalúsággal és egyszerűséggel a magyar gazdák körében. Szezon előtti előrendelési akció az AXIÁL-nál.

Monosem vetőgép a szántóföldön – fotó: AXIÁL Kft.

Egyetlen kerékszettel 16 különböző nyomtáv? Lehetséges! (PR-cikk)
Komolyabb igénybevételre keres traktorfelnit? Ismerjen meg egy új minőségi osztályt! A Fixtrac hegesztett felni a legelterjedtebb felnitípus a mezőgazdaságban, a talajmozgatásban és haszongépjárművek számára.

felni

Döntött a zsűri: itt vannak az év traktorai!
Október 19-én, újra vendégek és a sajtó jelenlétben – de élőben online is – ismertették az 25 ország 26 zsűritagjának döntése alapján megszületett eredményeket a Tractor of the Year 2022 versenyen.

traktor

New Holland T6180 MP traktor

Az őszi kerti hulladék megfelelő kezelése (PR-cikk)
A legtöbb növényi hulladék ősszel keletkezik a kertben, aminek megfelelő és környezettudatos feldolgozása sok fejtörést okozhat a kerttulajdonosok körében. Néhány egyszerű tippet betartva azonban sok időt spórolhatunk, sőt az ökológiai lábnyomunk sem fog növekedni.

Könnyedén feldolgozza a kerti hulladékot – fotó: STIHL

Nagyszerű gépek és hideg sör – mi kell még? (PR-cikk)
Bajor sörfesztiváli hangulatban mutatta be új gépeit az Agromax Soltszentimrén.


Pick-up és AdBlue+gázolaj kombi tartályokról hallott már? (PR-cikk)
Az Agrogazda.hu oldalon valamennyi CEMO üzemanyagtartály most óriási kedvezménnyel és ingyenes gyártói kiszállítással érhető el, korlátozott ideig!

tartály