A II. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó programja a Szántóföldi Gépshow. A rendezvény időpontja és mezőhegyesi helyszíne is alkalmat adott arra, hogy főszerepbe kerüljenek a betakarítás gépei és az azt kiszolgáló eszközök is.

A II. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó programja a Szántóföldi Gépshow volt - fotó: Agroinform.hu

Új taggal bővül a CR Revelation kombájnszéria. A New Holland fejlesztőmérnökei a díjnyertes IntelliSense rendszer megalkotásával egy új szintre emelik az automatizálás fogalmát és a különböző úttörő fejlesztések bevezetésével tovább szilárdították a legnagyobb áteresztőképességére képes kombájn, a CR Revelation vitathatatlan vezető pozícióját a világ kombájnpiacán.

A rendszer nagyobb teljesítményt és könnyebb munkavégzést biztosít - fotó: Agroinform.hu

A csanádpalotai Agrár-Ker Kft. szarvasmarha telepén már közel 7000 órát dolgozott a CLAAS ARION 420, és a kopóalkatrészeken kívül nem kellett rendelni semmit, miközben a kíméletlen használat miatt előző erőgépük kardánrendszerét havonta, kuplungját kéthavonta voltak kénytelenek javítani.

Hajas László szerint az ARION 420-as fülkéje olyan kényelmes, mint a személyautóké – fotó: Agroinform.hu

Gere Attila feleségével, Katalinnal 1978-ban, Csillagvölgyben kezdte meg a gazdálkodást, melynek területe mára több mint 70 hektárt ölel fel. A helyi kihívásoknak maximálisan megfelelő Antonio Carraro traktorokat Attila először Ausztriában látta munka közben. Birtokán 1991-ben kezdett dolgozni az első TRX 9400 típusú, megfordítható kormányülés rendszerű ültetvénytraktor.

A megnövelt szabad magasság és hátsó kerékméret a meredek, köves területeken is könnyed munkavégzést tesz lehetővé - fotó: Agrolánc Kft.

2018. április 23-a és 25-e között került megrendezésre a SkillsHungary verseny, ahol a nehézgép-szerelő kategóriában Szerletics Máté került be az Euroskills 2018-as versenymezőnyébe. Mátéra ezzel a győzelmével egy nagyon hosszú, de annál is izgalmasabb 100 nap várt, hiszen május 7-én megkezdhette felkészülését a 2018-as Euroskills versenyre.

Drukkoljunk együtt a magyar csapatnak és kiemelten a nehézgép-szerelő kategóriában induló Szerletics Máténak - fotó: MEGFOSZ

2018. október 4-5. (csütörtök, péntek) között kerül megrendezésre a KITE 5 géptelepén a KITE-Gépvásár. 5 érvünk is van, hogy miért érdemes elmennie és az eseményen megalkudnia, ha gépvásárlásban gondolkodik.

1200 db új és használt gép 5 helyszínen - fotó: KITE Zrt.