A Krone haszongépjármű-ágazatának forgalma szűk 17%-kal, 1,08 milliárdra emelkedett, így megerősítette pozícióját ezen a rendkívül erős versenypiacon. Továbbra is Németország maradt az elsődleges felvevő piaca, s innen származik a forgalom kb. 28%-a. A külföldi piacokról származó 20%-os forgalom 647 millió euróról 776 millió euróra emelkedett. A jelentősebb felvevő piacai: Skandinávia, a Baltikum és Kelet-Európa.

A mezőgazdasági ágazatban – négy olyan erős év után, amikor a Krone gép és alkatrész eladásból származó forgalma egyaránt óriási arányban növekedett – a 2013/2014-es évben a Krone piaca enyhén visszaesett. A mezőgazdasági ágazat forgalma így 548 millió euró volt (előző évben: 564 millió euró); ennek 28%-a német piacról, 33%-a a közép- és észak-európai piacokról, 14%-a a kelet-európai piacokról, 25%-a pedig a tengerentúli országokból származott.

A mérlegforduló napjáig a 316 millió eurós saját tőke szűk 354 millió euróra emelkedett, a saját tőkehányad 43,9%-ról 46,4%-ra nőtt. A Krone Csoport közép- és hosszú távú lekötött tartaléka 614 millió euró körüli. (Előző évben 584 millió euró volt.)

Befektetések, stratégiák, munkatársak

A Krone az elmúlt üzleti évben is tervszervezett befektetést a spellei székhelyen. A „Technológiai Centrum” megépítésével, a 2010-ben kezdődő „MBK 2015” akcióterv, melynek célja a gépgyártás folyamatának tartós szerkezeti átalakítása volt, tökéletesen megvalósult.

A haszongépjármű-ágazatban a beruházások az új Krone-trailer tengelyre, valamint az „All-in-Krone”-trailerekre történő átállásra fókuszálnak. Ezeknél a járműveknél minden elem olyan „Krone-márkás” termék, melyeket egy-egy Krone alkatrészszámmal is elláttak. Ez lehetővé teszi, hogy minden szervizzel, jótállással, illetve alkatrésszel kapcsolatos kérdés esetén a fuvarozó cégek rendelkezésére tudjanak állni. A Krone a szolgáltató szektorban is kiemelkedik, azzal, hogy a haszongépjármű ágazathoz egy teljesen új Online-Shop rendszert épített ki. Emellett az informatikai rendszer fejlesztésébe is befektetett, valamint a spellei és Werlte-i székhelyeken szakértőkből álló csapatokat alakított ki.

A világszerte jelenlevő Krone Konszern átlagos dolgozói létszáma (állandó dolgozói létszám) a 2013/2014-es üzleti évben elérte a 2614 főt. (Előző évben: 2406 fő). Ez a létszám tartalmazza a 203 tanulót is. Az alkalmazottak létszámát többek között a spellei mezőgazdasági gépgyártásban dolgozó alkalmi munkások létszáma is növeli.

„Az elmúlt üzleti év fárasztó, de ugyanakkor eredményes is volt” – mondta a cég ügyvezetője, Bernard Krone. – „Amit vállaltunk, azt teljesítettük, illetve a házi feladatainkat nagy alapossággal elvégeztük. Nem csak a gyártástechnológia területén tartozunk a vezető gyártó cégek közé, hanem kiemelkedőek vagyunk a gépeinket és járműveinket érintő komplett szolgáltatás terén is. Erre a szerény alapra a jövőben is tudunk építeni, a régi és új piacokon pedig tovább tudunk növekedni.”