Már korábban írtunk arról, hogy milyen traktorújdonsággal készül az idei AGRITECHNIKA 2015 nemzetközi szakkiállításra a CASE IH. Az új traktorszéria mellett, a meglévő termékeken az Axial Flow 140-es sorozatán és a szögletes nagybálázóin is komoly fejlesztéseket hajtott végre a gyártó, melyek az idei hannoveri szakkiállításon debütálnak.CASE IH

Az új CASE IH Axial-Flow 140 sorozatú kombájnok számos fejlesztésen mentek keresztül, mellyel tovább nőt a betakarítógép kényelme, teljesítménye és megbízhatósága. A 2016-os modellek közül a 5140 típus egy FPT 6,7 literes, 312 LE maximális teljesítményű motorral, a 6140 modell egy 400 LE-s 8,7 literes FPT motorral, a legnagyobb 7140 kombájn pedig egy 8,7 literes, 449 LE maximális teljesítményű motorral kerül bevezetésre. Mindegyik motor teljesíti az EU Stage IV emissziós előírásokat.case IH

case IH

Az egyik változás, az axiáldob által kiválasztott terményt továbbító csigarendszert érintette, amely a rostákra juttatja a tisztításra váró terményáramot. Itt eddig öt egymás mellett párhuzamosan futó csiga végezte a termény továbbítását a rostákra, de a 2016-os modelleken már hat csigára bővül ez a rendszer. Az axiális cséplőrendszer leválasztókosarainak cseréjét is egyszerűsítették, így jóval rövidebb idő alatt lehet cserélni a különböző leválasztószekciók kosarait. A korábbi három szekcióra bontott egyenként 35 kg-os kosarat, hat felé osztották, így 17 kg egy egy elem súlya, amely ugyancsak megkönnyíti a kosarak cseréjét.

CASE IH

A tisztítószerkezetet új, automatikusan aktiválódó, elektronikus vezérlésű, keresztirányú dőlés-szintező rendszerrel szerelik fel, amely 12 fokos dőlésig automatikusan bekapcsol, ha szükség van rá és inaktiválódik, amennyiben a betakarítógép dőlése megszűnik.

Továbbfejlesztették a betakarítógép szalmatovábbító rendszerét is, amelyet most már manuális kapcsolás helyett a kombájn oldalán egy külön egységen, elektro-hidraulikus úton kapcsolhat át a rendre rakó üzemmódból szalmaterítő üzemmódba – egy gombnyomásra. Továbbfejlesztésre került a szalmaszecskázó meghajtásának rendszere is.CASE IH

A betakarítógép cséplő- és hajtásrendszeréhez való hozzáférésen is sokat javítottak a 2016-os modelleken. Új gyári hozammérő rendszerrel is felszerelték a 140-es sorozat modelljeit, mellyel még pontosabb a hozamtérképezés. A jövő évtől elérhető már a kisebb 140-es sorozaton is a nagyobb 240-es modellek hosszúcsuklós ürítőcsigája, amelyet megjelenésekor nemzetközi szakmai elismerésben is részesítettek.

A 6140 és 7140 típusokhoz új talajkímélő gumihevederes járószerkezetet építenek be külön kívánság esetén, melyet a Zuidberg szállít a CASE IH részére. Az új F-sorozatú hevederek 610, 762, és 900 mm-es hevederszélességben állnak rendelkezésre majd, melyek közül az első két méret alkalmazása esetén a szállítási szélesség 3,5 méteren belül marad a betakarítógépnek.

További információkért keresse az Invest Gépkereskedelmi Kft.-t (kapcsolattartó: Szollinger János: +36-30-552-02-39), a CASE IH magyarországi képviseletét.