Mi mindenre jók a Busa talajművelő gépei? Egy holland gépkereskedő az észak-európai kukoricatermesztési technológiába illesztené be szívesen, de vannak új amerikai rajongói is a magyar márkának.

gép

Az interjú a holland gépkereskedővel a BUSA standján – fotó: Agroinform.hu

Automata rendkövetéssel és frissített traktorszériákkal jelentkezett a KUBOTA az AGRITECHNICÁN.

gép

Megújult az M7 traktorcsalád is! – fotó: Agroinform.hu

A hannoveri Agritechnica mezőgazdasági gépészeti kiállításra csupa újdonságot hozott el a Hardi vállalat. Az Agroinform.hu portál munkatársai – sok magyar gazdálkodóval együtt – személyesen is ellátogattak hazánk talán legnépszerűbb permetezőgép-gyártójához, ahol Villám Ferenc, a Hardi Magyarország képviselője fogadta a stábot.

gép

Hardi Rubicon az Agritechnica kiállításon – fotó: Agroinform.hu

A LEMKEN, a talajművelés specialistájaként, széles hengerkínálattal rendelkezik, mely hengerek szerepe nemcsak a mélységtartás, hanem az egyengetés, rögtörés és a talaj visszazárása is. Ezzel az új OptiChange gyorscserélő rendszerrel a LEMKEN most egy teljesen új lehetőséget nyújt a gazdálkodók számára, aminek köszönhetően a hengerek cseréje gyorsan és könnyedén elvégezhető.

gép

A hengerek egy adapterrel egyszerűen kiemelhetőek és szállíthatóak – fotó: Lemken Hungária Kft.

A közúti biztonság növelésére hivatott a CLAAS új fejlesztésű Túlméretes Járműre Figyelmeztető rendszere. A német vállalkozás a BMW AG-vel közösen mutatta be a világ legnagyobb mezőgazdasági kiállításán, az Agritechnicán, hogyan lehet a személyautók és motorosok figyelmét a közúton vonuló nagy gépekre felhívni.

gépA Túlméretes Járműre Figyelmeztető Rendszer az első olyan közlekedésbiztonsági rendszer, amely a hálózatba bekötött gépjárművel vezetőit a közúti közlekedésben részt vevő mezőgazdasági gépekre figyelmezteti – fotó: Axiál Kft.