A 100/110/120 és 130 lóerős, 4100/4110/4120 és 4130 típusokban az FPT Industrial 4,5 literes, Stage V. emissziós besorolású, NEF dízelmotorja szolgál erőforrásul. A motorok kompakt ATS (after treatment system) füstgázkezelő rendszerrel vannak szerelve, amelyek teljesen a motorháztető alá vannak integrálva, még teljesebb kilátást biztosítva a gépkezelőnek a fülkéből.

Az új Expert családban egy kétfokozatú CVT váltómű gondoskodik az erőátvitelről – fotó: steyr-traktoren.com

Az új Expert traktorcsalád központi eleme a kétfokozatú sebességváltó, amely zökkenőmentes gyorsulást biztosít állóhelyzettől egészen 40 km/h maximális sebességig, amit egy alacsonyabb motorfordulatszámú, öko-funkcióval lehet elérni, jelentős üzemanyag-hatékonyságot garantálva ezzel.

A CVT sebességváltó kettős tengelykapcsoló-technológiát alkalmazva (DCT) az Active Hold Control-t is standard felszereltségként kínálja a könnyű indítás és leállítás érdekében. Az S-ControlTM CVT váltó S-TRONIC motor-hajtómű vezérlő rendszereknek köszönhetően gyorsan a megfelelő fokozatba kapcsol a váltómű és zökkenőmentes teljesítmény és nyomatéktovábbítás valósul meg, amellyel az emelkedőkön és lejtőkön való elindulás és megállás jelentősen könnyebbé válik.

A vezetőfülke nagy és tágas, négyoszlopos kialakítású – fotó: steyr-traktoren.com

A traktorcsalád zártközpontú terhelésérzékelős hidraulikus rendszerét egy 110 liter/perc szállítási teljesítményű szivattyú szolgálja ki.  A vezetőfülke nagy és tágas, négyoszlopos kialakítású, így a legjobb üzemeltetői környezetet kínálja. A közös vezérlési elrendezés és a felhasználói felület lehetővé teszi a kezelők számára, hogy gyorsan hozzászokjon az Expert CVT-hez, és magas hatékonyságot érjen el.