Milyen motorok esetén használható?

A BOXMIND minden közös nyomócsöves dízelmotor esetén alkalmazható, ha illeszkedik a jármű elektronikus rendszerébe. Akkor pedig traktorok, kombájnok, kis- és nagy járművek (személyautók, kisáruszállítók, buszok, teherautók), de még hajók vagy akár dízelgenerátorok esetén is alkalmazható.

Hogyan lesz jobb a teljesítmény és a kisebb a fogyasztás?

A berendezés a közös nyomócsöves rendszer nyomásszenzorához csatlakozva a környezeti paramétereknek (motor- és levegőhőmérséklet, gázpedál-pozíció stb.) megfelelően „elfogja” és módosítja a motorvezérlés által küldött befecskendezési adatokat. Az ezt végrehajtó chip alkalmazkodva a változó külső paraméterekhez a szükséges mértékben megváltoztatja a befecskendezett mennyiséget (azaz a befecskendezés időpontját és időtartamát, ez az optimalizáció pedig képes biztosítani a jobb teljesítményt és a kisebb fogyasztást.

A rendszer nem kényszeríti a motort olyan üzemállapotba, ami kívül lenne a gyári motorvezérlés biztonságos zónáján, nem változtatja meg vagy programozza át a biztonsági határokat. Ha mégis megpróbálná túllépni a gyárilag beállított biztonsági korlátokat, a motorvezérlés továbbra is változatlanul be fog avatkozni.

A BOXMIND főként gyorsítás közben érezteti a hatását, működési tartománya percenként 1500 és 3500 fordulat között van. A módosított befecskendezésnek köszönhetően növekszik a nyomaték, ami lehetővé teszi, hogy hamarabb lehessen magasabb sebességfokozatba kapcsolni, üzemanyagot takarítva meg ezzel úgy, hogy az elérhető maximális sebesség eközben semmit nem változik.

Mivel a rendszer szoftvere frissíthető, így mindig az elérhető legkorszerűbb technológia állŹhat rendelkezésére.

A BOXMIND gyári beállítása szerint - egyidejű üzemanyag-megtakarítással - 18...20 %-os nyomatéknövekedést biztosít, de „finomhangolásra”, azaz az adott járŹműhöz való beállítására is lehetőség van.

Gyors felszerelhetőség

A készülék a járműtípusnak megfelelő gyári csatlakozókkal van felszerelve, így a telepítés mindössze néhány perc, és mert az egység hőálló műanyag tokozású, minden szennyeződést (por, víz stb.) távol tart az elektronikától.

Mi a különbség a BOXMIND és a prograŹmozható tuning chipek között?

A BOXMIND elsődlegesen a befecskendezés optimalizálására és nem a teljesítmény növelésére lett tervezve, ezért az eredeti beállításokat nem módosítja. Valamennyi jármű tulajdonságaihoz egyedileg igazítható, így csakugyan a legjobbat képes kihozni a motorból. Ugyanakkor nincs szükség semmiféle visszaállításra, vagyis eltávolítása után olyan, mintha ott sem lett volna. A kiszerelt készülék pedig máris mehet egy másik járműbe.

A BOXMIND használatának előnyei:

  • a motor már alacsonyabb fordulatokon is jobban és gyorsabban reagál a gázpedál lenyomására
  • a nyomaték 14-20 %-kal nő, ami gyorsításkor előbb teszi lehetővé a felkapcsolást
  • jelentős, akár 10-15 %-os fogyasztáscsökkenés érhető el (ez természetesen függ a járműtől és az Ön vezetési stílusától is)
  • a jelentős nyomatéknövekedésnek köszönhetően kedvezőbb lesz a motorműködés

GYAKORI KÉRDÉSEK

Okozhatja-e a BOXMIND a motor sérülését vagy meghibásodását?

Kizárt. A rendszer csak a befecskendezési paramétereket módosítja, egy bizonyos fordulatszám-tartományban. Az eredeti vezérlés semmilyen biztonsági korlátját és beállítását nem lépi túl és nem blokkolja.

 

Bonyolult telepíteni? Kapok-e rá garanciát?

A telepítés a jármű típusától függően különböző nehézségi fokú lehet, de a gyárival megegyező csatlakozóknak köszönhetően legfeljebb negyedóráig tart.

A készülékre két év cseregarancia vonatkozik, ha a probléma gyártási hiba miatt lépett fel.

 

Hogyan csökken a fogyasztás?

  • Olyan érzés, mintha a jármű egy plusz sebességfokozatot kapna; a motor kisebb fordulaton ad olyan teljesítményt, mint korábban a magasabbon
  • A nyomatéknövekedés lehetővé teszi, hogy gyorsításkor korábban felkapcsoljon és így üzemŹanyagot takarítson meg
  • A konkrét fogyasztáscsökkenés természetesen nagyon sok tényező függvénye, de jellemzően 10-15 % közötti érték.

 

EGY PÉLDA A MÉRT PARAMÉTEREKRE

(jármű: FENDT 718 Vario traktor; mérőrendszer: NJF FROMENT SIGMA dinamométer)

legnagyobb teljesítmény: 122,1 kw / /1050/min

legnagyobb nyomaték: 1387 / 750 l/min

legnagyobb teljesítmény: 137,5 kw / /1050/min

legnagyobb nyomaték: 1563 / 720 l/min

Nem fog majd lecsökkenni a motorom élettartama a BOXMIND használata miatt?

Épp ellenkezőleg, a berendezéssel végzett eddigi tesztek szerint azonos teljesítményleadásnál a motor terhelése lecsökken. Összességében növeli a motor élettartamát.

Megnövelheti a motor füstölését a BOXMIND használata?

Ha a motor korábban nem füstölt, akkor semmiképp. Ha koŹrábban bizonyos üzemállapotokban füstölés jelentkezett, akkor ez valamelyest csökkenhet. Az emisszió inkább csökkenni fog, köszönhetően a befecskendezés optimalizálásának.

További részletek: www.hundrive.com



Hundrive Magyarország Kft.
www.hundrive.com hundrive@hundrive.com
+36 20 577 5537