A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
5+1 tipp, hogy úgy hegesszen, mint egy profi

5+1 tipp, hogy úgy hegesszen, mint egy profi

2020. május 25., hétfő 12:48 Gépészet

Szezonban könnyen megvan a baj, amikor elenged egy elfáradt saroklemez, letörik egy tartó, vagy jön a „hoppá itt egy repedés” kifejezés utáni fejvakargatás. Egy gyorsjavítással komoly összegeket spórolhatunk, de nagyon fontos, hogy a javítás az tényleg javítás legyen, és ne összecsapott valami.

Veszélyben az európai mezőgazdaság jövője?

Veszélyben az európai mezőgazdaság jövője?

2020. május 24., 09:00 Gazdaság

Az európai gazdákat irreális szabályok betartására köteleznék; sikerrel zárult az egységeskérelem-beadás első szakasza; az EU a növényvédőszer-használatot 50%-kal, a műtrágya-használatot 20%-kal csökkentené; a termények 40%-a sosem jut el a fogyasztókhoz. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

 • Kombájnok 10 és 30 millió forint között

  2020. május 24., 08:01 Gépészet

  Előző héten a 10 millió forint alatti kombájnok között válogattunk piacterünkről, most a 10 és 30 millió forint közötti aratógépek kerülnek sorra.

 • Így juthat versenyelőnyhöz a hazai mezőgazdaság

  2020. május 23., szombat 18:00 Gazdaság

  A cél az, hogy minden területen nőjön a magyar élelmiszerek felhasználásának aránya, mert így juthat versenyelőnyhöz a hazai mezőgazdaság – mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke az M1 aktuális csatornán.

 • Egymillió állat- és növényfajt fenyeget a kipusztulás veszélye

  2020. május 23., szombat 17:02 Környezetvédelem

  Tegnap volt a Biológiai Sokféleség Világnapja, ebből az alkalomból világszerte hívták fel a figyelmet az élővilág sokszínűségének megóvására és a biodiverzitást veszélyeztető jelenségekre. Magyarországon több mint 100 ezer hektáron zajlott élőhely-rekonstrukció az elmúlt években, amely nagymértékben hozzájárult a biológiai sokféleség...

 • Heves zivatarok, viharos szél

  2020. május 23., szombat 17:01 Időjárás

  Hidegfront éri el a Kárpát-medencét az esti órákban. Ezúttal a szél mellett egy kis csapadékot is hoz magával. Ez a szárazságot sajnos továbbra sem enyhíti jelentős mértékben, de legalább egy kis időre fellélegezhetnek földjeink.

 • Miben más az import eper, mint a hazai?

  2020. május 23., szombat 16:33 Gazdaság

  Napjainkra az olyan fogalmak, mint nyári gyümölcs, őszi gyümölcs, ennek-annak a szezonja, gyakorlatilag megszűnőfélben vannak, hiszen a piacok és élelmiszerüzletek kínálatában szinte mindig minden kapható. Vajon honnan kerül télen, kora tavasszal szamóca a boltok polcaira? Vajon érdemes-e megvárni a vásárlással, amíg beérik a hazai...

 • Háromszáz kiállítót és harmincezer látogatót várnak a Farmer Expóra

  2020. május 23., szombat 16:29 Gazdaság

  Nem marad el az idei Farmer Expó, a szervezők háromszáz kiállítót és harmincezer látogatót várnak augusztus 18-21. között a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti campusára – közölte Vaszkó László vásárigazgató csütörtökön az MTI-vel.

 • A különadó nem áthárítható a beszállítókra

  2020. május 23., szombat 16:24 Gazdaság

  Az agrárkamara több áruházi beszállítótól úgy értesült, hogy egyes áruházláncok az általuk a veszélyhelyzet idején fizetendő kiskereskedelmi különadót a mezőgazdasági, élelmiszeripari beszerzési árak letörésével akarják ellensúlyozni, ami tisztességtelen forgalmazói magatartásnak minősül – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági...

 • Megkezdődött az állattartó telep építése a Mura mentén

  2020. május 23., szombat 16:00 Környezetvédelem

  A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BFNPI) 470 millió forintos európai uniós támogatással épít majorságot Letenye határában, a Mura mentén – tájékoztatta a nemzeti park pénteken az MTI-t.

 • Minden idők egyik leggyengébb gyümölcstermése várható

  2020. május 23., szombat 14:00 Kertészet és szőlészet

  A FruitVeB és az ÉKASZ 2020. évi előzetes termésbecslése.

 • Újabb fejlesztések valósulhatnak meg a Magyar Falu Program forrásaiból

  2020. május 23., szombat 12:59 Gazdaság

  A Magyar Falu Program idei pályázati forrásaiból újabb jelentős beruházások segíthetik a vidék népességmegtartó erejének növelését – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Szilvásváradon.

Így állítsd be a függesztett dobos kaszádat

Így állítsd be a függesztett dobos kaszádat

2020. május 23., szombat 12:00 Gépészet

A hátsó függesztésű rotációs, dobos kaszák beállításának legfontosabb pontjait gyűjtöttük össze.

 • Idén már hatezerszer riasztották a tűzoltókat szabadtéri tűzeset miatt

  2020. május 23., szombat 11:14 Gazdaélet

  Idén már hatezer alkalommal riasztották a tűzoltókat szabadtéri tűzeset miatt, amikben ketten életüket vesztették, huszonhárman pedig megsérültek. A legtöbbször Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kellett beavatkozni – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel.

 • Így takaríthatsz meg időt és pénzt a csukható OROS CORNADO vágóasztallal (x)

  2020. május 23., szombat 11:00 Gépészet

  4 keréken többszörös betakarítási hatékonyság

 • Számos program várja az érdeklődőket az Európai Nemzeti Parkok Napján

  2020. május 23., szombat 10:00 Környezetvédelem

  Orchideatúra a Sas-hegyen, madármegfigyelő túra Tiszaalpáron, Geotúra az ősember festészete nyomában. Ez csak néhány példa a nemzeti parkok hétvégi programjai közül, amelyekkel az Európai Nemzeti Parkok Napjára készülnek.

 • Bővült a Hungarikumok Gyűjteménye

  2020. május 23., szombat 08:49 Gazdaság

  A csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely, a klasszikus magyar szablyavívás, a szőregi rózsatő és a tiszavirágzás is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, emellett a Magyar Értéktár is nyolc tétellel bővült – mondta el Nagy István agrárminiszter a Hungarikum Bizottság 25. jubileumi ülésén.

Sorközművelők, OROS adapterek és Massey Ferguson virtuális bemutatóterem

Sorközművelők, OROS adapterek és Massey Ferguson virtuális bemutatóterem

2020. május 23., szombat 08:03 Gépészet

Az elmúlt héten gépészeti rovatunk cikkeiben többek között utánajártunk, milyen a megfelelő rendképző, beszámoltunk a Väderstad és a Pöttinger újításairól, valamint egy egyedülálló mezőgazdasági drónkezelő képzésre is felhívtuk a figyelmet.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]