Szerda

Szerda reggel az ország keleti részében még sok lesz a felhő, és ott zápor, zivatar is kialakulhat, majd később megszűnik a csapadék. Estétől nyugat felől újra megnő a csapadék esélye, akkor már heves zivatarok is előfordulhatnak. A délkeleti szél nyugatira, északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek.

Hőmérséklet nappal: 25 és 32 fok között várható.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani 4 dél-dunántúli megyében. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

zivatar

Csütörtök

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. A reggeli órákig a déli és a keleti országrészben még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd napközben csapadék már arrafelé sem valószínű. Az északnyugati, nyugati irányú szél sokfelé megélénkül, az északi, északkeleti megyékben erős lökések is kísérhetik.

Hőmérséklet éjjel: 8 és 17 fok között várható.

Hőmérséklet nappal: 24 és 29 fok között várható a maximum.


Péntek

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés és némi fátyolfelhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Délutánig inkább csak délnyugaton alakulhat ki néhol zápor, majd azt követően már nagyobb számban lehet számítani záporok, zivatarok kialakulására, viszont az ország nagyobb része továbbra is szárazon marad. Az átmenetileg délnyugatira forduló szél ismét északnyugati, nyugati irányba fordul és nagy területen megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

Hőmérséklet hajnalban: 7 és 17 fok között várható.

Hőmérséklet kora délután: 24 és 29 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Pixabay