Az előttünk álló héten folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet, a hőség majd csütörtökön tetőzik. Pénteken egy hidegfront érkezik északnyugat felől, amely véget vet majd a hőségnek.

Lássuk részletesebben a következő 3 napot!

Ma, hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Főleg az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. A nyugatias szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.

Traktoros felvonulás káposzta-orrsúllyal

Szerdán gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő várható. A nyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél a Dunántúlon megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Agroinform.hu