Vasárnap

Többórás napsütés mellett felhőátvonulások várhatók, este a Dunántúl keleti részén és északkeleten erősen felhős területek is lehetnek. A keleti megyékben nagy eséllyel előfordulhat egy-egy zápor, másutt csapadék nem valószínű. Megerősödik az északkeleti szél, a keleti, délkeleti megyékben egy-egy viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 15 fok között valószínű.

hideg

A nappali maximumok 8 és 13 fok között alakulnak – fotó: pixabay.com

Hétfő

Hosszabb-rövidebb napos időszakokkal tarkított időnk lesz, felhőátvonulásokkal. Elszórtan előfordulhat  zápor vagy kialakulhat egy-egy zivatar. A hegycsúcsokon illetve északkeleten hózápor sem kizárt. Sokfelé megerősödik az északi, északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet általában -2 és +3 között valószínű, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet jellemzően 8 és 13 fok között alakul.

hőmérséklet

Minimum és maximum hőmérséklet hétfőn – forrás: OMSZ

Kedd

A felhőátvonulások mellett  több-kevesebb napsütés is várható. Elszórtan előfordulhat egy-egy zápor, néhol zivatar. A csapadék főleg éjjel, hajnalban helyenként vegyes halmazállapotú is lehet, de napközben sem kizárt hózápor az északkeleti hegycsúcsokon.  Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon sokfelé megélénkül. Hajnalban  -3, +3, a fagyzugokban -6, -4, délután többnyire 8, 13 fokot mérhetnek.

hőmérséklet

Minimum és maximum hőmérséklet kedden – forrás: OMSZ

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!