Hétfő

Jellemzően napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Nagy területen fog megélénkülni az északnyugati, nyugati szél, amelyet elsősorban a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben kísérhetnek erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

hőmérséklet

Maximumhőmérséklet  [°C], szeptember 12. hétfő délután – forrás: OMSZ

Kedd

Eleinte gomolyfelhős, napos idő várható, majd a déli óráktól  fátyolfelhőzet is érkezik nyugat felől, ami délután, este vastagodni kezd. Általában száraz idő lesz, legfeljebb egy-két helyen fordulhat elő a délutáni, esti óráktól jelentéktelen eső, zápor. Hajnalban képződhetnek pára-, illetve ködfoltok. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz.

A minimum-hőmérséklet jobbára 6 és 14 fok között várható, de az északkeleti völgyekben hidegebb is lehet. A maximum általában 20 és 26 fok között alakul.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C], szeptember 13. kedd – forrás: OMSZ

Szerda

Míg hazánk délnyugati harmadán elsősorban fátyolfelhőkre számíthatunk, addig másutt vastagabb lehet a felhőzet, de kisebb körzetekben időnként kisüthet a nap. Hazánk északi, északkeleti felén eső, zápor, egy-egy zivatar helyenként előfordulhat. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Sokfelé a déli, délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik.

A minimum 7 és 17, a csúcsérték általában 23 és 29 fok között várható, de északkeleten 19, 22, délnyugaton néhol 30 fokot is mérhetnek.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C], szeptember 14. szerda – forrás: OMSZ

ősz

A hét elején még élvezhetjük a napsütést és a meleget – fotó: pixabay.com

Csütörtök

A napos körzetek, illetve periódusok mellett közepesen vagy erősen felhős idő lesz a jellemző. Több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar (lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat). Sok helyütt megélénkül, időnként megerősödhet a délnyugati, nyugati szél.

A hajnali 11, 20 fokról általában 23 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, délen mérhetik a magasabb értékeket.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C], szeptember 15. csütörtök – forrás: OMSZ

Péntek

Javarészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar (lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat). Hajnalban a ködfoltok képződhetnek a szélvédett, kevésbé felhős részeken. Helyenként megerősödhet a nyugati, majd északnyugati, északi szél.

A hajnali 10, 17 fokról többnyire 20 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a tartósabban csapadékos vidékeken hidegebb is lehet.

Szombat

Felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel tarkítva. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik.

A hőmérséklet hajnalban általában 5 és 14, délután többnyire 15 és 20 fok között valószínű.

Vasárnap

Vasárnap több-kevesebb napsütés is valószínű, majd észak felől erősebben megnövekedhet a felhőzet. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, egy-egy zivatar. Többfelé megerősödik a nyugati szél.

A minimum általában 2 és 10, a maximumhőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.