Jövő héten is bőven lesz napsütés, azonban kevés csapadékkal, olykor élénk széllel kell számolni. A levegő csúcshőmérséklete a legmelegebb órákban akár a 20-21 Celsius-fokot is megközelítheti.

Hétfő: felhős és napos tájak

Hétfőn fokozatosan mindenütt megszűnik a köd, a legtöbb helyen napos, fátyolfelhős idő várható, de a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegységben még a déli órákban is sok lesz a felhő. Csapadék főleg ezen a területen várható kisebb eső vagy zápor formájában. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű.

Kedd: párás reggel

Kedden reggelre néhol pára-, ködfoltok alakulhatnak ki, emellett a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, így ott általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg a Dunától keletre sokkal inkább napos idő várható fátyolfelhőkkel. A nap második felében arrafelé is elkezd megnövekedni a felhőzet, északkeleten viszont késő estig derült vagy kissé felhős maradhat az ég. Csapadék nem valószínű, de a Dunántúlon egy-egy zápor előfordulhat. A délkeleti, keleti szél sokfelé élénk, erős lehet.

A hőmérséklet hajnalban általában 4 és 10 fok között alakul, nyugaton és északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb lehet. Délután általában 15 és 21 fok közötti értékeket mérhetünk, nyugaton ennél pár fokkal hidegebb lehet.

Szerda: változóan felhős

Szerdán egy mediterrán ciklon szakadozott felhőtakartja húzódik az ország fölé, változóan felhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A legkevesebb napsütés nyugaton, délnyugaton, a legtöbb északkeleten ígérkezik. Csapadék nem valószínű, többnyire gyenge, mérsékelt marad a légmozgás

A hajnali 3 és 9 fokról délutánra 13 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.


Csütörtök: kisebb eső

Csütörtökön a mediterrán ciklon felhőkarja továbbra is az ország felett mard. Ennek hatására az ország délnyugati felén erősen felhős vagy borult idő várható, északkeleten naposabb időre van tiltás. Elsősorban nyugaton fordulhat elő kisebb eső, zápor. Sokfelé lesz élénk a keleti és az északkeleti szél, néhol erős lökések is kísérhetnek.

A hőmérsékleti minimum 4 és 9 fok között alakul, északkeleten lehet valamivel hidegebb. Délutánra 13 és 20 fok közé melegszik a levegő, délnyugaton lesz hűvösebb a nappal.

Péntek: csökkenő felhőzet

Pénteken felhős idővel indulunk, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A nap második felében délnyugat felől csökkenhet a felhőzet. Elsősorban nyugaton fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol erős lökések lehetnek.

A hajnali 3 és 10 fokról délutánra 13 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombat: szeles nap

Szombaton tovább csökken a felhőzet, így általában napos idő várható gomolyfelhőkkel, bár kisebb záporok néhol előfordulhatnak. A déli, délkeleti szelet helyenként élénk, erős lökések kísérhetik.

A hajnali 2 és 10 fokról délutánra 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap: derült idő

Vasárnap derült, napos idő valószínű kevés nappali gomolyfelhő mellett, csapadék nem várható. A déli, délkeleti szelet helyenként élénk, erős lökések kísérhetik.

A hajnali 0 és 8 fokról délutánra 14 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

SZÉLTÉRKÉP, CSAPADÉKTÉRKÉP, HŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.