Országos előrejelzés: hétfő reggeltől hétfő éjfélig

Többnyire napos idő várható, de kora délutántól gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elsősorban a délutáni, kora esti órákban szórványosan, legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Kedd

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, amelyből helyenként - elsősorban a nyugati megyékben - zápor, zivatar kialakulhat. A délkeleti, keleti szél megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Időjárás szerdán

Gomolyfelhők zavarják a napsütést. A nyugati megyékben, illetve északkeleten néhol zápor, zivatar kialakulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Gyülekeznek a viharfelhők – fotó: Scherczer Martin

Országos előrejelzés: csütörtök

A sok napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Péntek

A napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Szombati időjárás

A sok napsütést általában csak kevés gomolyfelhő zavarja. Az ország döntő részén csapadék nem lesz, legfeljebb a Dunántúlon alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, keleten meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.